LinkedIn
Ai-robot skriver om sju fördelar med att vara högkänslig - Bilden är skapad av en Ai-roboten DALL-E

Ai-robot skriver om 7 fördelar med att vara högkänslig

Jag bad Ai-roboten skriva en text på 400 ord och lyfta fram sju fördelar med att vara högkänslig. Svaret jag fick gjorde mig både förvånad och glad.

Håll tillgodo. Här är texten från Ai-roboten ChatGPT.

Att vara högkänslig kan vara en gåva och en förbannelse samtidigt. Människor som är högkänsliga har en tendens att uppleva världen på ett mer intensivt sätt än andra människor. De kan känna av och ta in känslor och stimuli på ett djupare plan och kan lätt bli överväldigade av starka intryck. Men det finns också många fördelar med att vara högkänslig. Här är sju av dem:

1 Empati

Högkänsliga personer har en förmåga att förstå andras känslor på ett djupare plan. De är oftast mycket empatiska och kan lätt sätta sig i andras skor. Detta gör att de är mycket bra på att förstå andra människor och kan vara bra på att ge stöd och tröst.

2 Kreativitet

Många högkänsliga personer är mycket kreativa och har en talang för konst, musik eller andra kreativa uttrycksformer. De är ofta inspirerade av sin omgivning och har en djup förståelse för skönhet.

3 Djupare förhållanden

Högkänsliga personer är ofta mycket känslomässigt investerade i sina relationer. De strävar efter djupare förhållanden och kan vara mycket lojala och trogna vänner och partners.

4 Intuition

Högkänsliga personer har ofta en stark intuition. De kan känna av när något inte stämmer eller när något är fel, även om de inte kan sätta fingret på vad det är.

5 Förståelse för detaljer

Högkänsliga personer är ofta mycket uppmärksamma på detaljer. De kan upptäcka små förändringar och nyanser i sin omgivning som andra människor missar.

6 Tänka utanför boxen

Högkänsliga personer har en tendens att tänka utanför boxen. De kan se saker från olika perspektiv och har en förmåga att tänka kreativt och innovativt.

7 Spirituell förmåga

Många högkänsliga personer har en stark spirituell förmåga. De är ofta mycket andligt medvetna och kan ha en djup förståelse för livets stora frågor.

Att vara högkänslig kan vara en utmaning, men det kan också vara en stor styrka. Genom att använda sina fördelar på ett positivt sätt kan högkänsliga personer ha en stor påverkan på världen runt omkring dem.

Om texten och bilden

Texten ovan är ett svar från Ai-roboten ChatGPT och är svaret på min uppmaning: ”​Skriv en text på 400 ord om sju fördelar med att vara högkänslig”.

Bilden är ett kollage jag har gjort av två bilder som en annan Ai-robot har skapat. Det är DALL-E som har fixat bilderna. Instruktionen jag gav till roboten löd: ”Skapa ett fotografi där man ser en robot som sitter vid ett skrivbord och skriver på en gammaldags skrivmaskin.” Roboten levererade fyra bilder och de två som jag valde ut ser du ovan.

Fördelar med att vara högkänslig

Jag blev glatt överraskad av fördelarna som roboten lyfte fram.

Fast nu över till dig.

Vilka är dina bästa fördelar med att vara högkänslig?

Be Sensitive and Proud
Leif

PS. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

18 feb 2023

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!