LinkedIn
Är ditt barn som en groda i sängen?

Är ditt barn som en groda i sängen?

av | jan 14, 2016 | Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

Barn som är som en groda i sängen när de ska sova kan vara högkänsliga. De kan då ha svårt att somna efter en händelserik dag.

Måste gå på toa. Kryper ner, vi en omväg runt köket. Vill ha vatten. Måste kissa igen. Snurrar runt som en propeller i sängen. Skuttar runt som en groda. Hur det hela uttrycker sig kan ta sig olika former. Det som är gemensamt är att barnen har svårt att komma till ro efter en händelserik dag.

Detta är helt normalt om än kanske en smula opraktiskt för oss föräldrar. Själv har jag stressat upp mig duktigt ett antal gånger fast det har gett totalt oönskat resultat. Sedan jag blev medveten om min och mina barns högkänslighet funkar det bättre om jag går iväg en stund och är för mig själv. Andas lite ute på balkongen och sedan kommer tillbaks till barnet när jag har lugnat ner mig. Då blir det oftast lättare att sova för barnet också, fast inta alla gånger. Barnen har sin process som också tar den tid det tar.

Vi behöver lära oss att ha tillit till processen. Barnen somnar när de är redo. För att förebygga kan du se till att boka in färre aktiviteter per dag och framförallt se till att timmarna innan sänggång blir lugna timmar. Fria från starka intryck. Att ha full aktivitet in i det sista innan tandborstningen och sänggåendet avrådes å det bestämdaste.

Vad har du för sovtips?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #10 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #9 handlar om barn som har ögon i nacken.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!