LinkedIn
Att vara högkänslig är som ett julbord

Att vara högkänslig är som ett julbord

av | dec 13, 2016 | HSP – Högkänslig | 5 Kommentarer

 Jag slås av likheterna mellan julbord och högkänslighet. Vilken rikedom det är att vara högkänslig. Ett julbord är som en översvämning. Det svämmar över av dofter och smaker för att inte tala om alla synintryck.

Jag ska villigt erkänna att jag större delen av mitt liv sett högkänslighet som något helt annat än rikedom. Tidigare såg jag det som en belastning. Att jag dragit en nitlott i livets lotteri.

Det som hänt sedan dess är att jag har börjat betrakta mina förmågor på ett annat sätt. Det är inte omvärlden som har förändrats, det är jag. Nu när jag söker efter fördelar med att vara högkänslig finner jag dem och gläds åt dem.

En liten fundering som dyker upp är hur det är för de som inte är högkänsliga. Om julbordet är som att vara högkänslig är då skolbespisningens fiskpinnar, torra mos med två korslagda ärtor det som motsvarar att inte vara högkänslig. Ja då har jag definitivt dragit högvinsten i livets lotteri.

Vad har du för tankar om att vara högkänslig? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!