LinkedIn
Barn som har ögon i nacken

Barn som har ögon i nacken

av | jan 8, 2016 | Högkänsliga Barn | 2 Kommentarer

En del barn verkar ha ögon i nacken. Ja inte bara barn förresten, även vuxna. Kanske du är en av dom dom som intuitivt känner på dig när någon tittar på dig bakifrån.

Att vara mycket intuitiv kan vara ett kännetecken på sensitiv begåvning eller högkänslighet som det också kallas. Det innebär att vi är mera medvetna om det som sker omkring oss. I en grupp på 100 personer är det vanligtvis 15-20 som är mera medvetna om det som sker ikring dem.

Barn som är högkänsliga kan vara otroligt intuitiva. De bara vet saker. När de ska titta upp. När de ska gå därifrån. När de ska komma. När de ska låta djuren vara. När de ska hjälpa en kamrat. När någon är ledsen.

Att ha ett högkänsligt barn kan berika livet otroligt mycket fast också ställa till det en hel del. I vart fall om du själv är högkänslig och omedveten om det. Tro mig, jag talar av egen erfarenhet. Nu när jag själv börjar förstå mina egna styrkor och svagheter som högkänslig kan jag bättre hjälpa mina högkänsliga barn. Att förstå sig själv är en oerhört stor hjälp. Du som är högkänslig har otroligt mycket att vinna på att jobba med din egen personliga utveckling.

Hur har du det med intuitionen?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #9 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #8 handlar om underfundig humor.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!