LinkedIn

Bäst för HSP – 3 tips för balans i livet

Bäst för HSP är ofta att gå sin egen väg. För att lyckas får du här tre konkreta saker att fokusera på som ger dig balans i livet.

Bäst för HSP är ofta eget företag

Bäst för HSP är ofta eget företag

För att få balans i livet behöver du ha koll på tre saker.

3 saker som är bäst för HSP

Det du behöver se till är att du gör gott, har roligt och tjänar pengar.

Gör gott

Som högkänslig är det viktigt att du gör något som känns meningsfullt. Driver du ditt eget företag är det du som väljer vad du ska göra. Vilka varor eller tjänster du ska sälja.

Om du inte driver företag utan är anställd kan det här ibland vara lite svårt att få till. Då är det inte du som bestämmer vad det är ni ska göra. I sådana fall är det extra viktigt att du gör något riktigt meningsfullt på fritiden. Någon som känns gott i själen.

Ha roligt

För att kunna överleva som egenföretagare behöver vi ofta vara uthålliga. Gör vi något roligt är det hur enkelt som helst att vara uthållig. Det där var nog inte riktigt sant…ibland kan man ju tappa sugen ändå… och tycka att inget fungerar… att livet är trist… ja, du fattar. Det blir i vart fall enklare att vara uthållig om det är roligt. Och du, vad är det för fel på att ha roligt? 😊

Om du är anställd får du göra vad du kan för att få roligt på jobbet. Skiter det sig får du sikta på fritiden, att ha roligt där.

Tjäna pengar

Oavsett vad du gör är jag helt övertygad om att du förväntas betala för din matkasse. Det spelar ingen roll om du väljer ICA, COOP eller Willys. De vill ha betalt för maten så du behöver dra in pengar.

Det här är nog det som är bästa belöningen för anställda. En anställning ger ofta en trygg inkomst.

Att tjäna pengar är oftast den största utmaningen för högkänsliga som säljer tjänster. Många har svårt att ta betalt. Det här är något vi behöver lära oss.

Det är mycket prat om hållbarhet dessa dagar och för att du ska hålla som högkänslig egenföretagare behöver du dra in pengar. Du har saker att göra som tar tid. Tid som du inte kan ta betalt för. Jag tänker på administrativt arbete men också tid för återhämtning.

Eget företag är ofta bäst för HSP

Forskaren Elaine Aron skriver i sina böcker ”Eget företag är ofta den bästa lösningen för en högkänslig person.

Att driva sitt eget företag ger en enorm frihet men det är också ett ansvar. Du är själv den som bestämmer allt, på gott och ont. Det goda verkar dock väga över för det är extra vanligt att vi högkänsliga väljer att vara egenföretagare.

En studie jag gjorde på kreativa entreprenörer visade att 19 av 20 var högkänsliga. Jag hade förväntat mig mer än det skulle vara mer än 20 % men det här överträffade mina vildaste fantasier.

Balans i livet blir bäst för HSP

Så, för att du ska få balans i livet är det bra om du har koll på det som är bäst för HSP. Att du fokuserar på så att du gör gott, har roligt och tjänar pengar.

Om du använder dina högkänsliga talanger, stannar upp regelbundet och reflekterar över dessa tre. Gör jag gott? Har jag roligt? Tjänar jag tillräckligt med pengar? Om svaret är nej får du ställa dig nya frågor.

Det kan vara frågor som: Hur kan jag göra mera gott? Hur kan jag ha roligare? Hur kan jag dra in mera pengar?

Gör gott, ha roligt, tjäna pengar

Själv bad jag drömmarna om hjälp härom kvällen. Jag frågade helt enkelt: ”Hur kan jag dubblera min inkomst och halvera min arbetstid?” Det var Magnus Pamp föreläsning på temat drömmar som gav mig idén. Magnus var gästföreläsare på en nätverksträff i ämnet Högkänslighet i arbetslivet.

Vad behöver du ställa för fråga till dig nu?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

17 dec 2021

Artikel skriven av: Leif Grytenius Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!