Bättre balans i livet för dig som är högkänslig med Mind Training

Det här är något för dig som har ledsnat på quick fix som inte fungerar. Det här är något för dig som vill jobba långsiktigt och systematiskt.

Mental träning är enkelt men inte lätt. För att få det resultat du önskar behöver du ge dig själv tid, vilket är enkelt men inte lätt.

Mental träning är enkelt men inte lätt. För att få det resultat du önskar behöver du ge dig själv tid, vilket är enkelt men inte lätt.

Boken Mind Training – Grunderna i mental träning är skriven av Igor Ardoris och Lars-Eric Uneståhl.

Igor är mental tränare och har fil.kand i pedagogik. Lars-Eric är fil. Dr och den som myntade uttrycket mental träning år 1969. Träningsmodellen hade han börjat utarbeta redan i början av sextiotalet.

Gör det själv-träning

Mental träning är gör det själv-träning. Det betyder att du kan träna när du vill och var du vill. Fast det är precis som med fysisk träning. För att få resultat räcker det inte med att läsa boken. Du behöver göra träningen.

Mental träning kan ge oss högkänsliga väldigt mycket. Den hjälper oss att minska vårt ältande. Mental träning hjälper oss att få mer balans i livet.

Boken går igenom grunderna i mental träning. Något som verkligen hjälper oss högkänsliga, om vi nu gör träningen efter det vi har läst om den.

Forskning om mental träning

Utöver grunderna finns även de senaste tjugo årens forskning om mental träning med i boken. Jag blir lite förvånad att den mentala träningen inte används mer än den gör med tanke på vad den faktiskt ger.

Redan dom gamla grekerna

Nej, nu överdrev jag allt en smula. Boken tar inte upp några gamla greker men däremot Johannes Heinrich Schultz och Edmund Jacobsen som båda föddes på artonhundratalet. Schultz har skapat autogen träning och Jacobsen den progressiva avslappningen. Lars-Eric lyfter i boken fram dessa som några av pionjärerna som lade grunden till att den mentala träningen kunde utvecklas.

Känner du dig ofta trött och sliten? I så fall kanske du är på väg att gå i väggen. Ta väl hand om dig.

Du som vill läsa boken finner den hos Buena Vida.

Du som vill komma igång med mental träning kan kolla in HSP Power – Mental träning för högkänsliga.

Vad har du för erfarenheter av mental träning? Kommentera gärna.

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”När du verkligen tror på dig själv skapar du dina egna mirakler.”

Ps. Kom ihåg att du gör skillnad.

För att må bra som högkänslig

Mejl med nyheter och tips för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!