LinkedIn
Bibeln för högkänsliga

Bibeln för högkänsliga

av | mar 20, 2015 | Boktips | 0 Kommentarer

Om någon bok är att betrakta som Bibeln för högkänsliga ja då är det Elaine Arons Den högkänsliga människan.

Aron är den forskare som myntat begreppet högkänslig fast hon skriver ju på engelska så då heter det highly sensitive person eller HSP.

Boken ger en bra grund att stå på för den som är högkänslig. Det är en ingående beskrivning av vad både högkänslighet är och vad högkänsliga behöver för att må bra. Finns även ett test för att kolla om man är högkänslig.

Det finns många olika tips för att hantera överstimulering. Vi högkänsliga blir lätt överstimulerade och då är vi inte goa att tas med. Inte jag i varje fall, då är det no more mister nice guy.

Det jag gillar bäst i boken är att den även lyfter fram det som är positivt med att vara högkänslig.

Ett område som jag finner extra användbart är avsnittet där det handlar om att sätta ett positivt ljus på de erfarenheter jag har från det förflutna för att på så sätt öka min självkänsla. Att öka självkänslan, det vill säga känslan av att duga som vi är, verkar vara något som vi högkänsliga har extra stort behov av.

Så vem är då boken lämplig för? Jag tycker den är lämplig för alla som vill förstå en högkänslig person. Kanske det är dig själv du vill förstå eller någon annan närstående högkänslig person.

Det som är kul med den svenska upplagan är att den är reviderad och uppdaterad med forskning som har framkommit sedan den gavs ut på engelska 1999.

Vad har du för tankar om boken? Eller du kanske har andra boktips för högkänsliga?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!