LinkedIn
Biocentrism – Ett nytt sätt att se på universum

Biocentrism – Ett nytt sätt att se på universum

av | aug 27, 2017 | Boktips | 2 Kommentarer

Biocentrismen erbjuder en förklaringsmodell som placerar liv och medvetande i centrum av universums existens. Enligt denna teori finns ingen fysisk verklighet alls utanför den medvetna betraktaren.

Det här är en bok som vänder upp och ner på de begrepp jag har med mig från grundskolan. Robert Lanza bjuder på ett annat sätt att betrakta världen och universum. Det är både omvälvande och spännande.

Ibland går det runt i huvudet på mig när jag läser och försöker ta in vidden av det han skriver. Själva fundamentet för min världsbild rubbas. Det är både coolt och läskigt. Fast, jag gillar att bli omruskad. Ska jag vara helt ärlig så var det hemskt första gången min världsbild ruskades om men nu har det skett så många gånger att jag har börjat gilla det. Första gången det skedde åkte jag in till psykakuten för jag trodde det hade slagit runt fullständig. De skickade hem mig igen. Vad det var som utlöste det hela den gången får du fråga om när vi ses.

Tebax till Biocentrism. Boken har flera spännande kapitel såsom:

  • Var ligger universum?
  • Bubblor i tiden
  • När morgondagen kommer före igår
  • Sci-fi blir verklighet
  • Medvetandets mysterium

Som du förstår behöver boken upplevas. Läsas och begrundas. För min egen del har boken satt igång en intressant process. Det har skett märkliga sammanträffanden och flera böcker har kommit till mig.

Jag ser redan nu fram emot att få läsa Robert Lanzas nästa bok som kommer i höst på Egia förlag.

Hur ser din världsbild ut? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Vad tycker du om artikeln?

Ge oss din feedback genom att trycka på stjärnorna. Kommentera kan du göra längre ner.[gdrts_stars_rating_auto]

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer

Dela med dig till dina vänner

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!