LinkedIn
Bli starkare som högkänslig med hjälp av Att lära sig förlora

Bli starkare som högkänslig med hjälp av Att lära sig förlora

av | dec 4, 2016 | Boktips | 6 Kommentarer

Att lyckas bra när livet går som på räls klarar vilken klantskalle som helst. Det är när det blåser motvind i uppförsbacke, man har hemlängtan och är skitnödig som man behöver tillgång till sina optimala resurser.

Igor Ardoris nya bok Att lära sig förlora – vägar till styrka i svåra situationer är fylld med konkreta övningar som hjälper oss att träna upp vår förmåga att finna styrka när vi som bäst behöver den. För oss som är högkänsliga och lätt blir överstimulerade är detta en bok som kan göra stor skillnad i våra liv. Fast det förutsätter förstås att vi tränar och gör de föreslagna övningarna. Nöjer vi oss med att endast läsa den teoretiska delen kommer det troligen inte att göra någon skillnad alls. Det finns en utmärkt teoridel i boken som kan öka förståelsen för värdet av övningarna.

En av bokens grundfilosofier finner vi i den mentala träningen som utvecklats av Fil. Dr. Lars-Eric Uneståhl. Det är för övrigt Lars-Eric som skrivit förordet i den utmärkta boken. På baksidan av boken finner du följande text:

”Människans egentliga mentala styrka syns sällan i vardagslivet utan visar sig framför allt i stressade och besvärliga situationer. Då, när man som bäst behöver tillgång till sina optimala resurser, blockeras dessa av negativa stressreaktioner. Därför är det viktigt att att bygga upp sin mentala styrka innan vi drabbas av motgång. Att lära sig förlora handlar om att bygga upp sin kapacitet att fortsätta fungera under tunga, svåra smärtsamma perioder i vårt liv, oavsett om dessa inträffar i vårt arbete, vår hälsa eller i våra relationer.”

Vad har du för tankar om att bygga upp styrka inför svåra situationer? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!