LinkedIn

Boken Sensitiva barn är en guldgruva för dig med högkänsliga barn

Nu finns det bra hjälp i bokform för dig med högkänsliga barn. Boken heter Sensitiva barn. Du får många tips på hur du kan kan hantera barnets utmaningar.

Sensitiva barn är skriven av Prinsessan Märtha Louise & Elisabeth Nordeng. Boken tar upp exempel från spädbarnsåren ända upp till tonåren.

Du får tre perspektiv i boken. Det första är författarnas egna upplevelser. Det andra är forskarnas perspektiv. Det tredje är erfarenheter från andra föräldrar. Författarna har gjort intervjuer med de mest kända forskarna på området högkänsliga barn. De kryddar med sina egna upplevelser av hur de haft det i sina liv som högkänsliga.

Ur inledningen av Sensitiva barn

Att vara högkänslig innebär att man är mer lättpåverkad, försiktig och mottaglig för olika typer av intryck än de flesta andra människor. Högkänsliga barn har ett mer känsligt nervsystem än andra barn. Därför kan man inte bara säga åt dem att skärpa sig!

Avslutande ord om boken

Läs boken och gör skillnad. De som idag är vuxna och har växt upp som ett högkänsligt barn berättar ofta om samma önskan. De önskar att det hade funnits någon när de växte upp som förstod dem. Läser du boken blir du en av dem som förstår.

Sensitiva barn är utgiven av Egia förlag.

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!