LinkedIn
Den högkänsliga människan och kärleken av Elaine Aron

Den högkänsliga människan och kärleken av Elaine Aron

av | nov 20, 2016 | Boktips | 0 Kommentarer

”Faller du hårt och djupt när du blir kär? Är du trött på att bli kallad ’för känslig’ i din relation? Kämpar du för att känna respekt för din mindre känsliga partner? Eller har du gett upp kärleken helt och hållet, eftersom du fruktar att du inte klarar av att bli sårad?”

Texten ovan är från baksidan av Elaine Arons nya bok – Den högkänsliga människan och kärleken.

Boken inleder med helt ny forskning kring högkänslighet. Därefter följer nio fullmatade kapitel med allt från vår sexualitet till högkänsligas andliga väg.

Det finns flera parförhållanden beskrivna i boken. Både par där endast en är högkänslig och par där båda är högkänsliga. Elanine skriver om sina erfarenheter som forskare, terapeut och även hur det är för henne att leva med en man som inte är högkänslig.

Efter att ha läst boken har jag lättare att förstå mig själv. Varför jag har reagerat som jag har gjort i nära relationer.

Största utmaningen har varit att ge mig själv egen tid. Egen tid så att jag kan få reflektera och analysera det som sker i mitt liv. Jag har varit oerhört kvick på att sätta andras behov framför mina och bara hjälpa andra. Som du säkert fattar har detta inte funkat något vidare. Eller för att tala klarspråk, det har funkat skitdåligt.

När jag inte har gett mig någon egen tid har jag blivit överstimulerad. När jag blir överstimulerad är det som att hjärnan slutar fungera. Jag blir arg och otrevlig, skriker åt folk. Det händer fortfarande att jag beter mig illa mot andra när jag blir överstimulerad. Då får jag vackert gå och be om ursäkt när hjärnan åter har börjat fungera.

För det mesta är jag glad och tacksam för min högkänslighet. Jag har förmågan att njuta av småsaker. Det kan vara att mysa framför brasan med min kära. Det kan vara att sitta tysta och se solen sakta kravla sig över horisonten.

Vad har du för tankar kring högkänslighet och kärlek? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Den högkänsliga människan och kärleken ges ut av Egia förlag. Du kan läsa mer om boken på egia.se

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!