LinkedIn
Sofia Singemo

Sofia Singemo

Du säger att du är högkänslig. Hur märker du det?

Jag har nog hela livet ”vetat” det eller känt det – men inte förstått- tänkte länge att alla funkade så att de kände av energi er, såg energier och läste av. Jag plockar lätt upp icke verbal information Är oerhört intuitiv när jag är i balans. Nu funkar inte alltid det och min kraftigaste påminnelse är den utmattning jag håller på att hämta mig från. Den bottnar i många år av extrem känslomässig stress jag inte haft tid, förståelse för eller kompetens kring att bearbeta förrän nu. Är känslig för intryck både fysiskt, psykiskt, mentalt och andligt. Bearbetar information simultant – dvs på flera plan samtidigt. Märker att jag känner av människor o situationer. Även på avstånd. Läser mellan raderna i texter. Vet saker jag inte borde veta. Det är en förmåga som har både goda och mindre goda effekter på mitt liv. Far illa av att inte ta min känslighet på allvar. Blir trött, virrig o grinig av för mkt intryck, höga ljud etc.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i privatlivet?

Förutom att min känslighet leder mig rätt, talar om vad som är bra och dåligt, vad jag behöver etc, så ger den mig ett stort känsloregister. Livet får många många färger och former. I relation till mina barn är den ovärderlig då jag lyssnar in dem. När jag tar den på allvar och vårdar den, blir jag en härlig människa att vara med. Närvarande. Inkännande. Vis.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i jobbet?

Jobbar med människor och upplevts som närvarande och inkännande – tack till min känslighet och förmåga att ”vara” inte ”göra”. Många jag möter har en stressproblematik och många som är drabbade är också liksom jag högkänsliga. Stöttar dem att se det som en tillgång.

Vid vilken situation har du varit mest tacksam för att du varit högkänslig?

När jag började ett nytt jobb och ”visste” att det inte passade mig så jag avslutade det rätt omgående.

Vad skulle du vilja ge för råd till andra högkänsliga som ännu inte kommit ur högkänslighetsgarderoben?

Läs på. Börja prata om det. Se din styrka o ditt värde. Människor med högkänslig förmåga är oerhört viktiga för världen. Vi är dem som reagerar när något är fundamentalt fel eller skadligt, i det stora och det lilla. Människor som lever utifrån hjärtat och inte hjärnan. Din känslighet är din styrka. Använd den på ett sätt så den stöttar främst dig själv och även andra. Vårda din känslighet. Den är som ett instrument. Jag brukar likna mig vid en harpa bland cello och fioler. Det är många strängar att stämma och lyssna till…

Tack Sofia

Varmt tack Sofia för att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag tycker extra bra om ”Din känslighet är din styrka.”

Ha de bäst
Leif Grytenius

Texten är korrekturuppdaterad 2014-11-20

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!