LinkedIn
Dränerad på energi av herr T. Vivel

Dränerad på energi av herr T. Vivel

av | 20 apr 2018 | HSP – Högkänslig | 2 Kommentarer

Igår hade jag det tvivelaktiga nöjet att ha herr T. Vivel på besök. Hoppas du har sluppit honom. Han fullkomligt suger musten ur en. Där han far fram känns allt grått och trist. Jag ger mig sjutton på att det han som ligger bakom de svarta hålen i universum. Han ifrågasatte det meningsfulla i det jag gör och antydde att jag är helt galen som håller på som jag gör.

Han gick på som den värsta väderkvarn. Helt plötsligt kommer jag på mig med att ha medlidande med Don Quijote, han som slogs med väderkvarnar du vet. Var var jag någonstans? Jo, jag höll ju på att berätta om hur herr T. Vivel gick på.

Du skulle ha hört honom. Nej förresten det skulle du inte. Var glad att du slapp. Han ifrågasatte det vettiga i att jobba som jag gör när lönestatistiken från Jusek minsann visar att de min utbildning och erfarenhet kammar hem löner på 55-70 000 kr per månad och jag själv en del månader helt blir utan lön.

Ska jag vara ärlig, och det ska jag ju, började jag för ett ögonblick överväga att klippa mig och skaffa ett riktigt jobb med bra lön och semester. Jag kände mig totalt misslyckad.

Nåväl, jag lyckades på något sätt bli av med herr T. Vivel och kunde andas ut. Det var fn inte lätt att andas ska jag säga. Lufter var liksom tom och innehöll inget syre.

När jag vaknade i morse fanns det lite vemod kvar sedan gårdagens besök fast solen tittade fram och gjorde liksom tillvaron lite ljusare.

Kollade mejlen och fann ett budskap från en kursdeltagare som lyder:

Det känns så otroligt bra att höra dina förklaringar på ett lätt och förståeligt sätt. Känner igen mig i så många situationer. Bla att känna av energier som ingen märker. Det kan vara i ett hus eller besök på någon plats, möten i en styrelse, kurs. Listan kan göras lång och det kan bli väldigt jobbigt ibland att känna så här. Dina förklaringar gör att det går lättare att förklara för dom som inte alls förstår. Så tack Leif.

Jag blev rörd till tårar och spikade igen dörren som herr T. Vivel brukar slinka in genom. Nu skiter jag i att klippa mig och skaffa mig ett riktigt jobb. Jag kör på en dag till.

Känner du igen herr T. Vivel? Hur gör du för att bli av med honom? Kommentera gärna här nedan!

Be Sensitive and Proud
Leif

 

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif är vår vd och han är högkänslig. Kanske är det därför han blev intresserad av personlig utveckling och tog examen i beteendevetenskap. Leif har verkligen försökt passa in och har samlat på sig erfarenhet från 27 yrken.

Leif brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Om HSP

HSP är en stor tillgång. Öka din kunskap om högkänslighet.

Högkänslig?

Gör Elaine Arons HSP Test och få svar direkt i mobilen om du eller ditt barn är högkänsligt.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer

Dela med dig till dina vänner

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!