LinkedIn
Eftertänksamma är mest effektiva

Eftertänksamma är mest effektiva

av | nov 25, 2015 | HSP – Högkänslig | 0 Kommentarer

Vem är egentligen mest effektiv? Den som gör mest saker? Den som gör mest rätt saker?

Att stanna upp och fundera över om vi gör rätt saker tar tid. Det tar tid från arbetet och det ger nya möjligheter. Nya möjligheter att upptäcka om vi gör rätt saker. Ibland går det fortast när vi jobbar långsamt. Det blir helt enkelt färre fel då och vi kan snabbare göra de justeringar som behövs för att vi ska komma på rätt väg igen.

Det finns några som är extra bra på detta fast de vet inte om det. Ja, eller de flesta vet i vart fall inte om det. Det jag tänker på är den femtedel som har begåvats med extra känsligt nervsystem. De kallas högkänsliga.

För den som är högkänslig är det naturligt att vara eftertänksam. Reflektera över det vi gör. Gör vi verkligen som vi säger att vi ska göra? Vad får det för konsekvenser om vi fortsätter att göra på det sätt vi arbetar nu? Med facit i hand tror jag att ledningen på Volkswagen skulle haft stor glädje av att vara lite mer eftertänksamma.

Vad har du för tankar om eftertänksamhet?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!