LinkedIn
En av Fem - En film om högkänslighet är skapad av detta gäng

En film om högkänslighet har haft premiär och den heter En av fem

En av fem – En film om högkänslighet har haft premiär. Den tar upp tre områden som kan vara utmanade, skola, arbetsliv och fester. Finns nu på YouTube.

Gänget vi har att tacka ser du på bilden ovan och de är Nina Eklund Tegar, Mikael Funck, Christina Thomsen, Anne-Christine Bergholm och Thomas Svensson. Fast kollar du in eftertexterna så hittar du ännu flera personer.

Det som gläder mig är att filmen på ett varmt och fint sätt lyfter fram såväl utmaningarna med att vara högkänslig som fördelarna.

Kul att det är en ung kille med i filmen. Hans situation i skolan belyses så fint. Både hans utmaningar men också hans styrkor såsom att han är en tillgång i klassen. Tänk om alla hade lika förstående lärare.

Telefoner som ringer och andra ljud som anfaller oss på våra arbetsplatser har för mig mycket stor igenkänningsfaktor.

De fester som filmen skildrar har två helt olika karaktär. Den ena vill jag bara fly ifrån och den andra vill jag bara dra till.

Jag är otroligt imponerad av att de har lyckats skapa något som förmedlar så mycket känsla med så små, ja nästan obefintliga resurser. En otroligt tajt budget och amatörskådespelare. Hatten av för Mikael Funck & C:o som har skapat En av fem – En film om högkänslighet.

Premiären skedde på Sveriges förening för högkänsligas årsmöte i lördags. Det hördes många igenkännande fniss och skratt.

En av fem – En film om högkänslighet hittar du nu på YouTube eller så kollar du direkt här nedan.

Annelis spontana reaktion när vi såg filmen var: ”Det är ju lika bra skådisar som i många svenska serier, typ Rederiet.”

Vad gillar du filmen?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif är vår vd och han är högkänslig. Kanske är det därför han blev intresserad av personlig utveckling och tog examen i beteendevetenskap.

Leif brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

24 mars 2019

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!