LinkedIn

Energitjuvar på jobbet – Tre tips för att hantera dem


För den som är högkänslig kan energitjuvar på jobbet vara en rejäl utmaning. Här får du får du tips på tre konkreta strategier, en kan skapa långvarig förändring i ditt liv.

Ändra situationen

Titta på hur det ser ut. Berätta för din chef hur du upplever det. Gör någonting som kan skapa en förändring. Kom ihåg! Var tydlig med vad du önskar. Jag-budskap kan vara ett bra trick. För att få detta att fungera i praktiken är det en mycket god idé att jobba med sin egen självbild. Vi har kurser som kan hjälpa dig med både självförtroende och självkänsla.

Fly från energitjuvar på jobbet

Om det är för mycket besvär på jobbet och du märker att du inte mäktar med. Då kanske det är dags att dra därifrån. Det är inte alltid vi ska vara kvar på samma ställe hela livet. Så, vem vet, fly kanske är bästa medicinen. En liten reservation kan vara på sin plats. Om vi flyr en situation utan att ha löst den bakomliggande orsaken finns det stor risk att vi hamnar i en liknande situation igen.

Ändra förhållningssätt till energitjuvar på jobbet

Att förändra ditt eget sätt att se på situationen kan åstadkomma mirakel. Det är förmodligen det som ger störst effekt i längden. Jag säger inte att det är enkelt att förändra sin egen åsikt om situationen. Men, det är fullt möjligt. Mitt bästa tips för att förändra sitt eget förhållningssätt är mental träning.

Hur gör du för att hantera energitjuvar på jobbet? Kommentera gärna och dela med dig av dina tips.

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

12 april 2019

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!