LinkedIn
Elaine Aron, Ane Frostad och Leif Grytenius

Fyra bra insikter för högkänsliga förmedlade av Elaine Aron

av | maj 19, 2015 | HSP – Högkänslig | 0 Kommentarer

Fil Dr Elaine Aron delade med sig av sina forskningsresultat i Stockholm under helgen som gick. Fyra bra insikter för högkänsliga. Den som ställer till det för oss känner du säker väl igen men har du koll på det som vi är riktigt bra på?

Högkänsliga lägger märke till detaljer

Högkänsliga lägger märke till betydligt fler detaljer. Vi ser det som andra inte ser. Vi hör det som andra inte hör. Vi känner det som andra inte känner. Sen är det olika vilka intryck som är starkast. Själv märker jag dofter väldigt tydligt. När barnen var små luktade jag på deras pannor för att ta reda på om de hade feber eller ej.

När brandröken kommer smygandes vilka tror ni märker det först? Eller när fåglarnas sång tystnar och smådjuren söker sig till högre höjder för att tsunamivågorna närmar sig, vilka tror ni märker det först?

Högkänsliga känner av stämningar

Högkänsliga har en unik förmåga att fånga upp stämningar och känslolägen. Vi har även en större empatisk förmåga. De kulturella skillnader som finns minskar med graden av högkänslighet. Det blir mindre av vi och dom och mera av vi ju mer högkänsliga vi är.

Högkänsliga bearbetar djupare

Högkänsliga tar in betydligt fler intryck och bearbetar dem dessutom djupare. Vi analyserar och jämför med tidigare upplevelser. Vi tänker igenom våra alternativ mycket noga innan vi fattar beslut. Beslutsprocessen är långsam och vi vill göra allt rätt redan första gången. Det brukar vi dessutom göra. Vi fattar mycket väl genomtänkta beslut och vi är otroligt duktiga på  att göra upp planer för framtiden.

Högkänsliga blir överväldigade

Tror dessa tre unika förmågor är gratis? Nope! Priset vi får betala är att vi blir överväldigade, överstimulerade, uttröttade. Det är som att köra en bil på lägsta växel och full gas hela tiden, då går motorn på högvarv. Vi går på högvarv hela tiden. Undra på att vi blir uttröttade. Själv var jag alldeles slut efter denna berikande helg. det är först idag som jag börjar känna mig något så när på banan igen.

Tack

Varmt tack Elaine Aron för att du kom till oss och delade med dig av dina kunskaper.

Tack Ane Frostad som arrangerade det berikande eventet. Ane har vi mycket att tack för. Det är hon som via Egia förlag har gett ut Elaines böcker på svenska.

Tack min kära Anneli för att du var mitt stöd under denna underbara helg.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!