LinkedIn
Fyra grundstenar till ett bättre liv som högkänslig

Fyra grundstenar till ett bättre liv som högkänslig

Jag sände ut en önskan om att finna inspiration till en text med grundstenar som kan hjälpa högkänsliga till ett bättre liv.

Mina ögon sökte sig till bokhyllan och och landade på en bok av Deepak Chopra. Jag kände väl igen den, har läst den några gånger fast det var inte rätt bok nu. När jag ställde tillbaka den i hyllan var det en bok som stod lite i vägen. Jag flyttar på den för att kunna ställa in Deepaks bok.

Men vänta nu lite. Vad var det för bok som var i vägen?

Fyra grundstenar till ett bättre liv av Don Miguel Ruiz.

På baksidan av boken står ett citat av Deepak Chopra:

Don Miguel Ruiz bok är som en vägkarta till upplysning och frihet.

Jag gillar boken. Minns att den berörde mig när jag läste den. Slogs av budskapets enkelhet.

Fast som alla andra böcker gör den ingen skillnad alls om jag inte omsätter mina nya kunskaper i praktiken. Det är först när jag börjar tänka, känna och göra på nya sätt som det händer nya saker i livet.

De fyra grundstenarna som boken handlar om är:

  1. Var sann i ditt tal
  2. Ta ingenting personligt
  3. Ta ingenting för givet
  4. Gör alltid ditt bästa

Låter ganska enkelt och självklart fast jag har flera gånger märkt att så enkelt har det inte varit.

Jag har stupat redan på den första, var sann i ditt tal. Jag har gjort mitt bästa för att vara sann i mitt tal till andra men har konstant ljugit för mig själv. Jag har försökt inbilla mig att jag inte duger, och jag har varit ganska framgångsrik på den fronten. Ingenting har varit bra nog. Alltid har jag lyckats finna något att vara kritisk över.

Nu övar jag på att tänka, känna och göra på nya sätt.

Du ser! Redan nu går det bättre! Jag är mer sann i mitt tal, till mig själv. Jag kan nu erkänna att jag har ljugit för mig själv.

Jädrar nu är jag på G 🙂

Vad har du för tankar om grundstenar för ett bättre liv? Kommentera gärna!

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!