LinkedIn
Elaine Aron - I mötet mellan kärlek och makt

Fyra månader med kärlek och makt

av | sep 15, 2015 | Boktips | 0 Kommentarer

Nu har jag levt med I mötet mellan kärlek och makt i fyra månader. Jag trodde det skulle vara enkelt att läsa igenom boken. Ack vad jag bedrog mig. Eller kanske ändå inte. Att läsa boken har gått lätt. Den är väl skriven och håller mitt intresse vid liv hela vägen fram till slutet.

Det som tagit tid är att jämföra det som står i boken med mina egna erfarenheter. Som högkänslig bearbetar jag alla intryck djup och i detta fall handlar det om att läsa och jämföra med mina egna upplevelser, både tidigare upplevelser och det som sker här och nu. Jag har läst, gjort stopp och funderat. Läst en bit igen och funderat igen.

Elaine Aron skriver om länkning och rankning. Länkning är något vi mår bra av, när vi skapar länkar till andra. Vi skapar samhörighet. Rankning handlar om var vi är i rangordningen. En tävling om positioner. Vi både rankas av andra och vi rankar oss själva, i förhållande till andra. Det här med länkning och rankning var nytt synsätt för mig och tog ett tag innan det sjönk in.

Efter ett antal övningar, det finns gott om pedagogiska övningar i boken, fattar jag hur mycket jag rankar mig själv och hur detta har påverkat mig. Det har medfört att jag känt mig underlägsen och nedvärderad. Många gånger är det jag själv som stått för denna nedvärdering. Ingen kul upptäck men en bra upptäckt. Nu kan jag, mycket tack vara boken, göra någonting åt rankningen.

Länkningen är något som jag nu kan förstå att jag längtat efter hela livet. Det är gott om övningar för att bli bättre även på länkning. Tack Elaine!

Kärlek och makt vänder sig inte specifikt till högkänsliga fast jag tror att högkänsliga har extra stor nytta av boken.

Har du också läst I mötet mellan kärlek och makt? I så fall, vad tyckte du? Om inte, vad tänker du om den?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Läs mer om boken hos Egia förlag.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!