LinkedIn
Marie-Louise Agner lär ut helande måleri för högkänsliga

Marie-Louise Agner lär ut helande måleri för högkänsliga

I sin forskning har Elaine Aron kommit fram till några saker som högkänsliga behöver för att må bra och en av dessa är helande.

Vi behöver börja läka och hela de skador vi fått under våra liv. Vi var mycket känsliga som barn. Vi var annorlunda och har fått lida för det. Listan på det vi behöver läka kan göras lång fast det ska vi inte göra här.

Nu ska vi se på en sak vi kan göra för att läka och hela. Denna gång handlar det om Vedic art. Det är att måla för att det är roligt att skapa utan att ha några förväntningar på resultatet. Det måste inte bli något.

Under helgen som gick var vi på grundkurs i Vedic art hos Marie-Louise Agner på Agners Galleri och Ateljé. Marie-Louise lotsade oss med lugn och saklighet oss fram i de principer som ligger till grund för Vedic art.

Vi målade utan prestationskrav. Nåväl, det var väl en sanning med modifikation. Marie-Louise hade inga prestationskrav på oss fast ska jag vara helt ärlig så fanns det en som hade det. Jag tror du förstår vad jag menar. Allt eftersom tiden flöt på under helgen blev det allt lättare, kanske inte att släppa prestationskraven men i vart fall få dem att krympa och mer och mer måla bara för att det var roligt. Att tänka på vad vi målade på gjorde det enklare att ha roligt. De flesta du ser nedan är målade på baksidan av en överbliven tapetrulle som vi klippte bitar av.

Målningar från grundkurs i Vedic art av Leif Grytenius

Målningar från grundkurs i Vedic art av Leif Grytenius

Helgen sista övning var en lek med ljus och mörker. Vi undersökte hur det var att föra in ljus i mörker eller tvärt om. Jag fastnade för att föra in ljus i mörker och bilden växte fram utan större ansträngning. Helt plötsligt visste jag att ljuskällan skulle vara en måne. Hur sjutton jag nu kunde veta det.

Vad har du för tankar kring helande? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!