LinkedIn

Hjälp kommer för högkänslig HSP förälder

Livet som högkänslig HSP förälder har för många varit otroligt utmanande. Nu kommer hjälpen i form av en bok av Elaine Aron.

Ny bok hjälper högkänslig HSP förälder

Ny bok hjälper högkänslig HSP förälder

Äntligen kommer det en bok för oss högkänsliga HSP föräldrar. Mitt liv hade garanterat sett annorlunda ut om denna bok hade gjort entré i mitt liv innan jag själv blev förälder.

Att vara högkänslig HSP förälder utan att begripa det var en enorm utmaning, både för mig själv och min omgivning. Jag kunde vara snäll och go men sen växlade humöret blixtsnabbt. Med facit i hand fattar jag att det handlade om överstimulering. Det blev helt enkelt för många intryck som jag inte mäktade med att hantera. Om det var så att du fick en släng av min humörsslev vill jag passa på att be om ursäkt.

Det här är en efterlängtad bok. Vi får många mejl från högkänsliga HSP föräldrar som funderar över både det ena och det andra.

Jag ser verkligen fram emot att få läsa Den högkänsliga föräldern av Elaine Aron som utkommer i november 2020.

Några rader ur inledningen

”Alla föräldrar har ont om tid, högkänsliga eller ej. Men om du är högkänslig behöver du vara mer varsam med din tid än andra. Enligt forskning har du, i egenskap av högkänslig person (HSP), lättare för att bli överstimulerad. Därför behöver du också mer tid för vila och återhämtning. Utan den tiden blir du lätt irriterad och rentav olycklig – och där rök den anpassningsförmågan.”

Tack Ane Frostad för att du ger ut den här boken på svenska. Läs mer om Den högkänsliga föräldernEgia förlags hemsida.

Vad har du för tankar om att vara högkänslig HSP förälder?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

9 okt 2020

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!