LinkedIn
Högkänslig entreprenör och framgångsrik

Högkänslig entreprenör och framgångsrik

av | 8 apr 2018 | Boktips | 2 Kommentarer

Kan man vara högkänslig, driva företag och vara framgångsrik? Japp! I vart fall om man heter Carl-Johan Forsén Ehrlin. Han slog igenom 2015 med en bok som hjälper barn att somna. Tankarna som ledde fram till hans genombrott finns i boken: Skapa din framtid. Nedan några tips av Carl-Johan för framgång som högkänslig.

När jag senast träffade Carl-Johan frågade jag om han kunde koka ihop sina tankar om vad som skapar framgång till en enda mening svarade han: ”Att veta vad man vill och varför ger dig den energi du behöver för att ta dig igenom de utmaningar som kommer.”

Carl-Johan har haft gott om utmaningar i sitt liv. Från det han skrev Kaninen som så gärna ville somna tog det flera år innan boken slog igenom. Nu finns det tre böcker i serien som hjälper barn att somna. Böckerna finns på över fyrtiofem språk och har sålt i mer än två och en halv miljoner exemplar.

Redan innan Carl-Johan blev bästsäljande författare skrev han Skapa din egen framtid – En handbok i ledarskap och personlig utveckling. Boken tar upp allt från tankens kraft och mentala begränsningar till att öva på att vara ödmjuk och kraften i ordet än. Boken finns nu i en nyutgiven reviderad utgåva.

Jag gillar både Carl-Johan som person och hans ödmjuka inställning till livet. Hans ödmjukhet är något som går igen i boken Skapa din egen framtid och det är mycket tilltalande för mig som högkänslig. Många böcker om att nå framgång tycker jag kan vara ganska pushiga men det är då rakt inte denna bok.

Som högkänslig entreprenör behöver vi lära oss att hantera drömtjuvar. Här är ett utdrag ur boken:

På vägen mot framgång kommer du att möta många människor som inte vill dig väl. Så fort du har gjort valet att hoppa över till vuxenklippan och börja ta ansvar för ditt eget liv och din framtid, kommer du att märka förändringar hos människor omkring dig. Även dina närmaste vänner och familj kan behandla dig annorlunda.

De som inte själva har gjort hoppet och fortfarande befinner sig på ansvarslöshetens klippa, eller har bosatt sig i Gnällbyn, kommer att bli avundsjuka och försöka dra dig tillbaka. De här människorna kallas för drömtjuvar, och de gör allt i sin makt för att hålla dig tillbaka när du börjar bli framgångsrik i ditt liv, oavsett vad det gäller.

Vad har du för erfarenhet av drömtjuvar och hur hanterar du dem? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif är vår vd och han är högkänslig. Kanske är det därför han blev intresserad av personlig utveckling och tog examen i beteendevetenskap. Leif har verkligen försökt passa in och har samlat på sig erfarenhet från 27 yrken.

Leif brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Om HSP

HSP är en stor tillgång. Öka din kunskap om högkänslighet.

Högkänslig?

Gör Elaine Arons HSP Test och få svar direkt i mobilen om du eller ditt barn är högkänsligt.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer

Dela med dig till dina vänner

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!