LinkedIn
Högkänslig under våren och njuter av vitsippor

Högkänslig under våren – 3 fördelar

Våren är en tid för förnyelse och återupplivning efter en lång och mörk vinter. För många människor är våren en glädjande tid med ökade soltimmar, mildare temperaturer och blomstrande träd och växter. Att vara högkänslig under våren är för mig en fröjd.

För oss högkänsliga personer kan våren innebära en djupare upplevelse. Vi är känsliga för stimuli, både från vår omgivning och från våra inre känslor. Att vara högkänslig under våren kan ge fördelar. Här är tre fördelar med att vara högkänslig när våren kommer.

Högre känslighet för naturen

Vi högkänsliga är ofta mer känsliga för naturen och kan känna en djup koppling till den. Under våren blir naturen särskilt levande med nya gröna löv, färgglada blommor och livfulla djur.

För oss högkänsliga kan dessa förändringar ge en känsla av glädje och förundran. Det kan hjälpa till att återuppliva vår kreativa energi.

Apropå förundran. Det här är en av de bästa känslor jag vet. Att känns förundran. Vad ska komma nu? Vad betyder det här? Det känns som att egot smälter undan och mitt inre barn vaknar till liv 🫠

En ökning av positiva känslor

Våren kan också ge en ökning av positiva känslor för oss högkänsliga.

Solen börjar skina mer regelbundet, vilket kan bidra till att öka vår energi och humör.

Vi högkänsliga är också mer mottagliga för positiva sociala interaktioner. Våren ger ofta fler möjligheter att umgås med vänner och familj utomhus.

För oss högkänsliga personer kan detta vara en viktig tid att koppla av och uppleva glädje och positivitet.

För mig så kan en picknick i vårsolen vara helt underbar. Kort sagt, det här kan vara en fröjd på riktigt 😍

En möjlighet att reflektera och förnya

Våren kan också ge oss högkänsliga personer en möjlighet att reflektera över våra liv och ta itu med förändringar som behöver göras.

Våren är en tid för förnyelse. Detta kan hjälpa oss högkänsliga personer att lämna bakom sig det som inte längre tjänar oss och skapa nya möjligheter för tillväxt. Högkänsliga personer kan också använda våren som en tid att reflektera över vårt känslomässiga behov och ta tid för självvård och självutforskning.

Det brukar ju heta att repetition är kunskapens moder. Det må vara sant men i så fall är reflektion kunskapens fader. Reflektera mera 😉

Slutsats högkänslig under våren

Att vara högkänslig under våren kan innebära en mängd olika känslor och erfarenheter.

Det kan innebära berikande fördelar. Att vara mer känslig för naturen, ökade positiva känslor och en möjlighet att reflektera och förnya är bara några exempel på fördelar som vi högkänsliga personer kan uppleva under våren.

Genom att ta tid att koppla av, reflektera och omfamna alla positiva förändringar som våren kan ge, kan vi högkänsliga bokstavligt låta ett nytt inre liv börja spira.

Vad behöver du göra nu för att låta ett nytt inre liv börja spira?

Be Sensitive and Proud
Leif

PS. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

5 mar 2023

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!