LinkedIn
Högkänsliga barn är mycket känsliga för smärta

Högkänsliga barn är mycket känsliga för smärta

av | apr 12, 2016 | Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

Om ditt barn reagerar starkt på smärta kan det vara högkänsligt. Högkänsliga barn är ofta mycket känsliga för smärta. Tårarna kommer lätt och de kan bli otrolig ledsna för det som kan verka som småsaker.

Att gå till syster för att få ett stick i fingret kan vara ett stort trauma. Även om du inte kan förstå hur ditt barn känner är det viktigt att du visar barnet respekt och att du har förståelse för barnets smärtupplevelse.

Barn som får höra: ”Det där var väl inte så farligt.” Lär sig att stänga in smärtan och det kan få konsekvenser senare i livet.

Min sambo Anneli fick som barn höra: ”Det där gör inte så ont. Det går fort över. Det är inget att vara ledsen för.” Att höra detta som liten har satt sina spår. Det har blivit svårt att lita på sina egna känslor och upplevelser eftersom det Anneli har upplevt inte har stämt med det som omgivningen har sagt till henne. Hon har, som vuxen, fått arbeta mycket med att acceptera sina egna känslor.

Vad har du för minnen av smärta från när du var barn?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #18 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #17 handlar om att högkänsliga barn ställer djupa och tänkvärda frågor.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!