LinkedIn
Högkänsliga barn föredrar lugna lekar

Högkänsliga barn föredrar lugna lekar

av | apr 5, 2016 | Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

En del barn trivs bäst i lugn och ro. Fritt från tävlingar och hets. Högkänsliga barn föredrar lugna lekar som att skutta runt i gräset med bästisen eller djupt försjunken i egna konstruktioner med Meccano.

Barn är olika. Alla barn trivs inte med stoj och stim, tävlingar och utmaningar där dagarna är fulltecknade med aktiviteter. Många barn trivs bättre när det är lugnare lekar. Det kan vara att strosa runt och upptäcka, sitta i sanden och gräva, titta på fåglar som virvlar runt i luften, en spindel som spinner sitt nät, en katt som jagar en fluga eller smyger på något som inte syns och knappt ens hörs. Barn som är högkänsliga föredrar ofta lugnare lekar.

Min dotter Felicia, fyller 13 i sommar, har nyss upptäckt Meccano. Ja, Felicia är liksom mina båda söner och undertecknad högkänslig. Felicia har ställt många frågor så länge jag kan minnas om hur saker fungerar och varifrån de kommer. Hon har varit nyfiken hur man tillverkar än det ena än det andra. Häromdagen satt vi och småpratade om ditt och datt, det ena ledde till det andra och vips hade vi kommit in på Meccano. För dig som inte vet vad det är kan läsa mer om Meccano på Wikipedia. Som barn lekte jag och syrran mycket med Lego. Meccano var på den tiden snordyrt och vi hade endast några få delar som räckte till betydligt mindre konstruktioner än de jag kunde fantisera ihop. Det var helt enkelt inte kul med så få delar.

Nu är det nya tider och Meccano tillverkas istället i Kina. Ja du förstår säkert vad det inneburit för prisnivån. Priset har sjunkit som en sten. Det upptäckte vi när vi googlade runt och jag till min glädje upptäckte att Meccano fortfarande finns att köpa. Inte nog med att det finns att köpa, vi fick en jättelåda för en bra bit under tusenlappen.

De senaste dagarna har Felicia varit helt uppslukad av att skruva och skapa nya konstruktioner. Lyckan var fullständig när hon byggde om bilen hon mekat ihop så att den fick motor och kunde köra av sig själv.

Jisses vilken tillgång det är att vara högkänslig ibland. Hon kan verkligen fokusera på sitt skapande.

Vad har du för tankar om barn och lugna lekar?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #16 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #15 handlar om att högkänsliga barn märker när andra mår dåligt.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!