LinkedIn
Högkänsliga barn funderar och ställer många frågor

Högkänsliga barn funderar och ställer många frågor

av | mar 16, 2016 | Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

Något som är ganska typiskt för högkänsliga barn är att de funderar mycket och ställer många frågor. De kan fråga om allt från hur gör man cornflakes och traktorer till var någonstans var jag innan jag föddes?

Så har du ett barn som frågar och funderar mycket är det stor chans att det är högkänsligt.

De högkänsliga barnen lägger märke till så många mera saker och det gör att de får betydligt mera att fundera över än sina jämnåriga. De kan fråga om alla möjliga saker. Jag minns frukostarna med mina barn. Det var frågor hela tiden. Hur gör man cornflakes? Varför är blåbär blåa? Hur gör man tallrikar? Varför ska man borsta tänderna? Varifrån kommer jag? Var fanns jag innan jag föddes?

Frågorna tog liksom aldrig slut. Ju fler frågor jag svarade på desto fler frågor ställde barnen. Fast på den tiden hade jag inte en aning om högkänslighet. Jag var mest förundrad över hur frågvisa barn var. Senare upptäckte jag att alla barn var inte lika frågvisa. Jag ska villigt erkänna att jag kände mig stolt som förälder som hade förärats med barn som var så intresserade av allt som fanns i deras värld.

Nu finns det forskning som pekar på att högkänsliga barn mår bra av att vi vuxna tar deras frågor på allvar. Att vi svarar efter bästa förmåga. Har du inga svar så erkänn att du inte vet. Är ditt barn högkänsligt kommer det att märka av vita lögner och bli förvirrade. De lägger märke till allt som du sänder ut inklusive alla ickeverbala signaler. Är alla signaler i samklang blir det harmoni i barnen annars blir det förvirring. Gör vad du kan för att ge barnen harmoni och blir det för mycket så ta en time out.

Vad har du för erfarenheter av barn som ställer många frågor?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #13 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #12 handlar om att ha Sahara i brallorna.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!