LinkedIn
Högkänsliga barn känner djupt om saker och ting

Högkänsliga barn känner djupt om saker och ting

av | jun 17, 2016 | Högkänsliga Barn | 3 Kommentarer

Barn som är högkänsliga kan ha djup kontakt med djur. Det är som att de kan prata med djuren. Högkänsliga barn vill djuren väl. De reagerar även starkt på orättvisor och de känner djupt om saker och ting.

Om du lägger märke till ett barn som verkar känna mer än andra barn är det stor chans att barnet är högkänsligt. Det kallas även HSP och är så vanligt att var femte person är det.

Alla barn som är högkänsliga är unika fast det finns några kännetecken som ofta är gemensamma. Ett sådant kännetecken är förmåga att känna djupt om saker och ting. Det kan vara allt från orättvisor i familjen eller världen till att de verkar kunna prata med djur. Eftersom barnen har en sådan unik förmåga att känna in kan det verka som att de kommunicerar med djur. De kanske faktiskt gör det fast det är inget som jag har sett belägg för i någon forskning.

Du som har barn som är högkänsliga kan stötta dem genom att bekräfta deras känslor. Det gör du lämpligen genom frågor. Du kan exempelvis fråga: ”Hur känns det då för dig?” ”Vad är det som du upplever?”. Öppna frågor är bra. Du märker om det är en öppen fråga för den förväntar sig lite mer än ja eller nej till svar. Öppna frågor börjar ofta med vad, när eller hur?

Hur var du som barn?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #23 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #22 handlar om att högkänsliga barn presterar som bäst när det inte finns främmande människor i närheten.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!