Högkänsliga barn kännetecken #1 av 23

Högkänsliga barn kännetecken #1 av 23

av | okt 29, 2015 | Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

Forskaren Elaine Aron har beskrivit 23 kännetecken på högkänsliga barn. Den första vi skriver om är Hoppar lätt till vid oväntade ljud.

Först vill jag börja med att säga att alla högkänsliga barn är inte lika. Det är heller ingen diagnos, det är ett personlighetsdrag. Ett personlighetsdrag som var femte person har. Så, ja det är vanligt. Mycket vanligt fast de flesta vet inte om det. Det är lika vanligt hos pojkar som hos flickor.

Hoppar till vid oväntade ljud. Det är ett kännetecken och om det stämmer kan barnet vara högkänsligt fast det är långt ifrån säkert. Det kan även vara så att barnet är högkänsligt även om detta kännetecken ej stämmer.

Det handlar om att se på helheten. Om mer än hälften av de 23 kännetecken vi beskriver i den här serien stämmer är det stor chans att barnet är högkänsligt.

När det handlar om att hoppa till vid oväntade ljud så är det något som är ganska enkelt att observera om det stämmer eller ej.

Vad har du gjort för iakttagelser när det gäller hoppar lätt till vid oväntade ljud?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om HSP

Jag är så otålig

Jag är så otålig

Det senaste året har varit en tid av stress och oro. En sak som slår mig är att jag är så otålig. Jag vill att allt ska vara löst på en gång helst igår.

läs mer
Två floskler besannas

Två floskler besannas

Du har säkert hör dem båda förut. Gilla läget och väx där du. På ett oväntat sätt kan jag konstatera. Två floskler besannas.

läs mer

För att må bra som högkänslig

Mejl med insikter, glädje och framtidshopp för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!