LinkedIn
Högkänsliga barn lär sig bättre av diskreta tillrättavisningar

Högkänsliga barn lär sig bättre av diskreta tillrättavisningar

av | nov 6, 2015 | Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

Hur reagerar ditt barn på tillrättavisningar? Lär det sig bättre av diskreta tillrättavisningar än av hot om påföljder? I så fall kan det tänkas att barnet är högkänsligt. Ett av fem barn är högkänsligt.

Att högkänsliga barn lär sig bättre av diskreta tillrättavisningar beror på att de lägger märkte till betydligt fler detaljer och har redan själva noterat resultatet av deras handlingar. Om vi då diskret tillrättavisar dem känner de sig förstådda, sedda och hörda. Klämmer vi till med storsläggan, vilket å det bestämdaste avråds ifrån, kan det tänkas att barnet blir helt tillintetgjort. De känner skuld och skam. Som du säkert förstår har de redan lagt märke till att de är annorlunda. Det sista de behöver är hot om påföljder. Ge dem din kärlek efter bästa förmåga.

När jag som förälder började förstå att jag har högkänsliga barn och att jag dessutom själv är högkänslig insåg jag vad många fel jag gjort genom åren. Det var ingen rolig insikt. Jag vill ju mina barn väl precis som jag antar att du vill. Nåväl, det var bara att hacka i sig alla fel jag gjort genom åren och istället glädjas åt att jag idag vet och förstår bättre. Mina föräldrar gjorde så  gott de kunde och jag har gjort så gott jag har kunnat. Jag har full tillit till att du gör så  gott du kan och tillsammans kan vi göra världen lite bättre för de högkänsliga barnen.

Vad har du för tips på hur vi gör det bättre för de högkänsliga barnen?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #4 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #3 handlar om att vara rädd för tomten och förändringar.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!