LinkedIn
Högkänsliga barn presterar som bäst när det inte finns främmande människor i närheten

Högkänsliga barn presterar som bäst när det inte finns främmande människor i närheten

av | maj 20, 2016 | Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

En del barn kommer till sin rätt och är som bäst när de får arbeta ifred från störande omgivning och okända personer. De klarar ibland inte av att prestera när det finns främmande människor i närheten.

Att prestera under press och i åsyn av främmande människor är det många som mår dåligt av, barn såväl som vuxna. Märker du att ditt barn mår och fungerar bäst i frånvaron av  okända personer så låt barnet ta sig an sina uppgifter i sin egen takt på sitt eget sätt.

I en trygg miljö med bekanta personer och vänner utmanar de högkänsliga barnen sina rädslor och kan hoppa och njuta i fulla drag.

Största utmaningen kan många gånger vara att hantera omgivningens reaktioner. Du som förälder är säkert medveten om ditt barns unika förmågor och behov fast det känner inte alla andra till. De kommer ofta med kloka råd, i all välmening. Ta till dig av det som verkar klokt med utgångspunkt ifrån ditt perspektiv och skit i resten. Lita på att du känner ditt barn bättre än någon annan som bara träffar det lite grann ibland.

Passa även på att ge dig själv en klapp på axeln för att du läser denna text. Det hjälper ditt barn mer än du anar. Troligen hjälper det även ditt inre barn. Du fick kanske inte det stöd och support du behövde när du var liten. Nu har du chansen att ge dig själv det du behöver.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #22 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #21 handlar om att högkänsliga barn överväger om det är säkert innan de klättrar högt.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!