LinkedIn
Högkänsliga barn ställer djupa, tänkvärda frågor

Högkänsliga barn ställer djupa och tänkvärda frågor

av | apr 10, 2016 | Högkänsliga Barn | 4 Kommentarer

Var någonstans var jag innan jag föddes? Varför finns det krig? Högkänsliga barn ställer djupa och tänkvärda frågor. Frågor som ideligen slår omgivningen med häpnad. De funderar ofta över orättvisor i världen.

Att barn ställer frågor är inget unikt. Barn är nyfikna. Det som är unikt för barn som är högkänsliga är djupet i frågorna. Deras frågor är väldigt ofta mycket tänkvärda. Det är frågor som inte är lätta att besvara. De kräver att vi tänker efter för att kunna besvara dem.

Förmodligen kommer du en dag att gå bet på att besvara någon fråga från ett högkänsligt barn, du kanske redan har varit med om det. Det har jag i vart fall, många gånger. Det bästa du kan göra i detta läge är att erkänna för barnet, erkänna att du inte har något svar. Barnen verkar inte ta illa upp för att vi inte vet utan frågar glatt vidare.

Dom som däremot slår stopp för de nyfikna djupa frågorna är avsnoppning. Snoppar du av barnet genom att säga till det att inte fråga så mycket dumma frågor är det stor chans att de tystnar. Kommer du på dig själv med att du har snoppat av barnet så pratat med barnet om situationen. Att du tappade tålamodet och att det har med dig att göra och inte barnet. Ja, precis! Tappar du tålamodet så har det med dig att göra. Att i det läget skylla på barnets frågvishet är både fegt och omoget.

Vad har du för erfarenhet av barns djupa frågor?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #17 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #16 handlar om att högkänsliga barn föredrar lugna lekar.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!