LinkedIn
Högkänsliga barn störs av bullriga platser

Högkänsliga barn störs av bullriga platser

av | apr 14, 2016 | Högkänsliga Barn | 2 Kommentarer

Barn som är högkänsliga kan få svårt att koncentrera sig när det är mycket prat och höga ljud kring dem. Högkänsliga barn störs av bullriga platser. De mår bäst av naturliga ljud såsom lövens sus och fåglarnas sång.

En del barn tar in ljud mer än andra. Allt prat runt dem. Fläktar som brummar i bakgrunden. Maskiner som slamrar i närheten. Bilar på gatan utanför. Lysrör som surrar. Element som kluckar och brusar. Allt detta och mer därtill går rakt in och ska bearbetas och sorteras. Som du förstår tar det kraft att hantera alla dessa ljudintryck.

Kommer det utöver alla dessa ljudintryck något som de flesta skulle uppfatta som buller är det lätt hänt att det blir för mycket för de barn som är högkänsliga. Det kan visa sig på olika sätt, att de går därifrån, att de stänger av och inte lyssnar, att de tappar tråden i allt informationsbrus, att de agerar utåt i ren frustration.

Bäst hjälper du de högkänsliga barnen genom att erbjuda tystare miljöer. Det tips jag fått när det inte går att förändra miljön är hörselskydd. Hörselskydd använde flera barn på min dotters skola när hon gick på lågstadiet.

Själv trivs jag som bäst på platser som är så tysta att det nästan går att ta på tystnaden.

Vad har du för tankar om tysta och bullriga platser?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #19 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #18 handlar om att högkänsliga barn är mycket känsliga för smärta.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!