LinkedIn
Högkänsliga behöver andra målbilder

Högkänsliga behöver andra målbilder

Som högkänslig är det stor chans att du många gånger har känt dig misslyckad. Misslyckad för att du inte har så starka målbilder som andra.

De som syns och hörs har målbilder såsom att bli bäst i världen, hoppa högst, springa snabbast, tjäna mest pengar, köpa snabbaste bilen, bygga största huset…

Känner du igen dig? Förmodligen både ja och nej. Ja för att du har hört dessa målbilder till leda nej för att det är inte dina målbilder.

Tekniskt sett vet du säker att man ska sätta SMARTA mål. Det vill säga mål som är:

  • Specifika
  • Mätbara
  • Attraktiva
  • Realistiska
  • Tidsbestämda
  • Aktiverande

Fast jag tror inte detta räcker för oss högkänsliga. Vi kan sätta upp mål enligt denna formel och ändå välja att göra något helt annat. Resultatet av detta blir att vi ofta klankar på oss själva och tycker att vi inte duger.

För att vi högkänsliga ska tändas av våra målbilder och hängivet jobba på att nå dem tror jag att det behövs något mera. Vi känner av så mycket under resans gång att vi ändrar kursen allt efter de nya förutsättningar som dyker upp.

Jag tror att alla yttre mål såsom bilar, båtar, hus, karriär, snabbast, störst, vackrast och så vidare är inte tillräckligt tändande för oss. Det är inte mitt i prick. För att det ska hit the bull’s-eye för oss högkänsliga behövs nåt mera.

Jag tror att vi högkänsliga mår bäst av inre mål. Långsiktiga inre mål. Hur vi vill vara som personer. Ska vi dra det till sin spets blir frågan, vad vill du att de ska säga på din begravning? Vad vill du att det ska stå på din gravsten?

Vill du bli ihågkommen som den som aldrig hade tid och jämt var stressad? Skulle inte tro det.

Vill du bli ihågkommen som den som alltid offrade sig för andra och var martyr? Skulle inte tro det.

Vill du bli ihågkommen som den som alltid sågade nya idéer och spred dålig stämning? Skulle inte tro det?

Så hur vill du bli ihågkommen? Vad har du för långsiktiga inre mål? Vad har du för mål som ger dig glöd, gnista och glädje? Kommentera gärna!

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!