LinkedIn
Högkänsliga entreprenörer lider i tystnad

Högkänsliga entreprenörer lider i tystnad

Livet kan vara såväl helt underbart som rejält utmanande. En undersökning visar att många högkänsliga entreprenörer lider i tystnad.

Vi gjorde en enkätundersökning och ställde frågan frågan: ”Vad är ditt största problem som högkänslig entreprenör?

Här är ett urval av svaren vi fick. Känner du igen dig?

  • Ta betalt och sätta gränser.
  • Jag blir ofta för engagerad i det jag gör och har svårt att sätta gränser.
  • Ekonomin och inkomsterna.
  • Att jag vill vara alla till lags.
  • Just nu är det att orka jobba mer än 50%.
  • Att jag blir så emotionell involverad i medarbetarnas mående ute på kunduppdrag.
  • Att allt ska vara helt perfekt och alla ska vara helt nöjda.
  • Min oro inför en osäker framtid.
  • Att prestera schemalagt. Ibland är man på topp och extrovert. Ibland vill man vara ensam i tre dagar utan för mycket intryck.

Högkänsliga entreprenörer lider i tystnad visar intervjuer

Tidigare har vi gjort djupintervjuer med tolv högkänsliga entreprenörer som säljer tjänster. Den gemensamma nämnaren då var utmaningen med att sälja och sätta pris.

Att vara högkänslig kan vara en enorm ynnest men det kan också vara rejält utmanande. Det som vi har fått fram indikerar att de högkänsliga entreprenörerna inte syns på barrikaderna. De högkänsliga entreprenörer lider i tystnad.

Högkänsliga gör skillnad

Så här kan vi inte ha det. Högkänsliga entreprenörer gör skillnad på riktigt. Det är viktigt att de får stöd och hjälp så att de mår bra.

Får de stöd och hjälp kan de hjälpa flera. Högkänsliga entreprenörer i allmänhet och i synnerhet de som säljer tjänster bidrar till en kärleksfullare värld. De som säljer tjänster verkar ha extra stora utmaningar med att sälja och sätta pris på sina tjänster.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vad kan du göra för att hjälpa en högkänslig entreprenör?

Träffar för högkänsliga entreprenörer

Från hösten kommer vi att aktivt arbeta för att göra livet lite enklare för de högkänsliga entreprenörerna. Det blir träffar online första fredagen i månaden kl 08.30-10.15.

Då får du träffa likasinnade. Du slipper känslan av att vara ensam med dina utmaningar. Du byter erfarenheter med andra högkänsliga entreprenörer. Du hittar nya vägar framåt för din verksamhet.

Gästföreläsare

Vid varje träff har vi en gästföreläsare. Temat på föreläsningarna hjälper oss att utvecklas som högkänsliga entreprenörer. Ibland är tonvikten på personlig utveckling. Andra gånger drar det mer åt affärsmässig utveckling.

Vår första gästföreläsare är Lotta Sjöberg. Lotta jobbar bland annat på Sfh:s kansli (Sveriges förening om högkänslighet). Hon driver även företaget Peacify. Temat på första träffen fredagen den 2 september är: Är högkänslighet en gåva eller förbannelse?

Anna Candela driver företaget Soulmind och är gästföreläsare på träffen fredagen den 7 oktober. Då är temat: Hur du sätter gränser som högkänslig entreprenör

Nätverksträffarna arrangeras av Bokadero Arena. Jag, Leif Grytenius, är facilitator och nätverksledare för nätverket Utveckling för högkänsliga entreprenörer.

Gratis Prova-på-biljett

Vid ditt första besök kan du använda en gratis Prova-på-biljett. För att fortsätta vara med på nätverksträffarna behöver du ha ett medlemskap hos Bokadero Arena.

Vill du gästföreläsa?

Gör du något som kan göra livet lite lättare för en högkänslig entreprenör? Då kanske du ska vara gästföreläsare. Se mer om att vara gästföreläsare.

Är du högkänslig entreprnör? Kommentera gärna och berätta om dina glädjeämnen och utmaningar.

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

21 jun 2022

Artikel skriven av: Leif Grytenius Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!