
Högkänsliga får arbeta på stranden
Möjlighet att arbeta hemifrån och att ha flexibla arbetstider. En pågående diskussion kring hur arbetet och arbetsmiljön kan förbättras. Arbetsplatser som startar dagen med en stunds tystnad följt av en gemensam meditation. Sedan en runda där alla får berätta om något som är viktigt för dem.
Chefer som är öppna för att lyssna på arbetstagarnas idéer utan att bli rädda. Chefer som är öppna för demokrati i alla dess former, transparens och positiv feedback gentemot sina anställda. Chefer som tydligt sätter stopp för skvaller, mobbning och att tala illa om kollegor. En vacker och inspirerande arbetsmiljö. Möjlighet att arbeta utomhus och att promenera eller träna på betald arbetstid. Skratt, glädje och känslan av att alla har rätt att vara sig själva.
Sen skulle jag vilja se fler människor starta företag för att utvecklas andligen snarare än för att tjäna pengar. Alternativt så är målet att de anställda ska trivas.
Utopi?
Texten ovan kommer från Emelie Nilsson och är hennes önskan om hur arbetsplatser för oss högkänsliga ska vara. Du kanske ser det som en utopi. Det kanske det är eller så är det precis vad mänskligheten behöver.
En av världens främsta inspirationsföreläsare är Teo Härén. Han talar om vikten av att vara kreativ och hur vi blir mera kreativa på våra arbeten. Teo driver interesting.org och har föreläst om kreativitet mer än 1500 gånger i över 25 länder.
Du kanske tror att Teo pratar om storstadens alla möjligheter och kontorslandskapens förträffligheter? Det gör han inte! Teo pratar ofta om att härarbeta, det vill säga arbeta här där du är. Han börjar gärna arbetsdagen i badkaret där han ser ut över Dalälven. Ja, Teo har lämnat Stockholm till förmån för romantiska Älvkarleby. Han och hans fru Sanna Rudling pratar inte bara om bra, kreativa arbetsplatser i vacker miljö. De lever som de lär.
Du kan själv höra Teo berätta om kreativitet och badkar. Sanna driver Romantic Sweden som är ett samverkansprojekt för entreprenörer.
De både tänker och arbetar utanför boxen.
Vad har du för önskemål och tankar kring arbetsplatser? Kommentera gärna här nedan.
Ha de bäst
Leif Grytenius