LinkedIn
Marita Lidfors Roberts

Marita Lidfors Roberts

Du säger att du är högkänslig. Hur märker du det?

Jag känner av stämningar, i olika situationer, på arbetet, bland vänner, jag läser av människor, barn, djur, växter. Blir lätt uttröttad av mycket ljud, intryck etc. Jag behöver många ibland långa återhämtningsperioder. Jag kan förutsäga händelser. Jag har lätt att se detaljer, som andra inte lägger märke till.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i privatlivet?

Jag har lättare att hantera mina barn, mina vänner. Jag kan hålla mig borta från hotfulla situationer, det har hänt att jag tagit en annan väg för att inte behöva möta någon som verkar hotfull. Mina husdjur mår bättre för att jag läser av dem.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i jobbet?

Jag har arbetat med barn på förskola i många år, där har det varit bra att kunna läsa av dem, och avvärja konflikter.

Vid vilken situation har du varit mest tacksam för att du varit högkänslig?

Jag är tacksam över att jag förstod att jag var högkänslig, för att det var nåt visste jag, men visste inte om personlighetsdraget högkänslighet.

Vad skulle du vilja ge för råd till andra högkänsliga som ännu inte kommit ur högkänslighetsgarderoben?

Ta kontakt med andra högkänsliga via HSP-föreningen och FB.

Med vänlig hälsning
Marita

Tack Marita

Varmt tack Marita för att du delar med dig. Vilken enorm tillgång det måste vara att kunna läsa av barnen och att kunna avvärja konflikter.

Ha de bäst
Leif Grytenius

 

 

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!