LinkedIn
Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

Vännerna tävlade i att ge präktigast nyårslöfte. Det handlade om att träna mera. Gå ner i vikt. Äta hälsosammare. Ja du har säker hört dem alla.

Fast du, handen på hjärtat. Vi vet båda hur det går med den typen av nyårslöften. Det är löften som slocknar innan nyårsnattens marschaller har brunnit ut.

Märker detaljer

Du och jag som är högkänslig lägger ju märkte till sådana detaljer. Vi bearbetar dessutom informationen djupare än alla andra.

Det som blev så tydligt den där nyårsnatten var hur galna de där löftena var. Att ge löften och sedan inte hålla dem är att svika sig själv. Hu så dumt. Det gör att vårt självförakt ökar.

Jag vill inte att mitt självförakt ska öka. Snare tvärt om. Jag vill att min självkärlek ska öka. Så min fråga där och då på nyårsnatten blev. Hur kan jag öka min självkärlek i denna stund?

Ett stort leende sprider sig inombords när nyårslöftet börjar ta form. Jag fortsätter att höra hur vännerna tävlar vidare om präktigaste löfte. Mitt beslut är fattat.

Vi högkänsliga njuter

Jag ska njuta av året som kommer. Visst är väl det de enda vettiga? Att vi högkänsliga njuter mer av livet.

Blickarna vänds mot mig. Det är min tur att avge nyårslöfte. Jag harklar mig lite högtidligt och säger:

”Mitt nyårslöfte är att njuta mer av livet. Jag ska äta mera mjukglass. Jag ska gå barfota i gräset oftare och jag ska äta flera trerätters luncher.”

Det har nu gått några år sedan löftet gavs men jag som högkänslig njuter fortfarande av mjukglass en varm sommardag.

Sommaravslutning

På vardagarna hänger jag på DoSpace, en plats för coworking. För några dagar sedan hade vi sommaravslutning i Boulognerskogen här i Gävle.

En kollega frågar om vi ska gå och köpa mjukglass. Nu när du hört om mitt gamla löfte tror jag du kan gissa svaret på den frågan.

Vi styr stegen mot caféet. Vandrar utmed Gavleån. Passerar den nya minigolfbanan. Känner gruset under fötterna. Hör några skränande måsar.

”Life is short – eat dessert first!” är det första jag ser när jag kliver in på caféet.

Med ett stort leende beställer jag min mjukglass. Och tänker. Vi högkänsliga njuter mer av livet.

När njuter du som mest av livet?

Be Sensitive and Proud
Leif

PS. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

7 jul 2023 | HSP – Högkänslig

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!