LinkedIn
Högkänsliga tilltufsade av livet - Foto: www.fotoaktuten.se

Högkänsliga tilltufsade av livet – Foto: www.fotoaktuten.se

Som högkänslig är det stor chans att du har blivit tilltufsad av livet. Ja du kanske till och med känner dig lite trasig.

Du har kanske fått höra:

Va inte så känslig! Känn inte efter så mycket!

Eller så kanske du har känt doften av mögel och ingen annan har känt det. Högkänslig som du är har du kanske tagit till dig omgivningens tvivel på det du sagt om mögeldoften och låtit det hela bero för att sedan långt senare upptäcka att hela huset behöver rivas på grund av mögelskador.

Kanske har du känt att något varit fel på jobbet och påpekat men fått klen eller ingen respons. Några månader senare har du kunnat läsa i tidningen där de skriver om en jätteförskingring som skett på din arbetsplats.

Du kanske har haft på känn att din partner har något att dölja men låtit dig nöja med förklaringen att: Det är inget! Straxt därefter packar partnern och drar.

Kanske du har märkt hur ni börjat tappa kunder. När du dryftat frågan har den avfärdats med att det är bara tillfälligt. Tiden rullar på och så småningom kommer beskedet om nedläggning.

Att se, höra och känna vad som är på gång är inte alltid så lätt. Eller rättare sagt det är lätt för en högkänslig att se, höra och känna detta. Problemet är hur vi ska hantera det.

En gång i tiden var det lättare för oss högkänsliga. När vi var de första som kände doften av lejonen som smög i nattens mörker runt vårt läger då kunde vi berätta för de normalkänsliga om våra iakttagelser och de satte genast igång med att föra barn och gamla i säkerhet för att sedan bege sig ut på jakt. Då hade vi vår självklara plats i samhället.

Nu är det dags för oss högkänsliga att återta vår plats i samhället. Ja, precis så är det. Vi får återta vår plats, den kommer inte att ges till oss. För att kunna göra detta tror jag att vi behöver stärka oss själva. Öva upp vår förmåga att tro på oss själva. Öva upp vår tillit till det vi lägger märke till. Öva på att kommunicera med de som ännu inte har upptäck det vi lagt märke till.

Ja vet att detta inte är enkelt. Ja vet att detta inte går snabbt. Detta är lika enkelt som för en med absolut gehör att förklara det fina i musiken för en som är helt tondöv.

Fast ska jag vara helt ärlig så tror jag inte det finns någon enkel väg att gå. Så gör det du behöver göra för att stärka dig själv. För att öka ditt självförtroende. För att höja din självkänsla.

Själv använder jag mig av mental träning, meditation, frigörande dans, coacher, healing med helmetoden, en stund i skogen… finn det som passar dig…

Världen behöver dig!

Vad har du för tankar om hur tilltufsade högkänsliga ska kunna bli stolta högkänsliga? Kommentera gärna nedan!

Ha de bäst
Leif Grytenius

 

 

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!