LinkedIn
Högkänslighet vanligt hos kreativa entreprenörer

Högkänslighet vanligt hos kreativa entreprenörer

av | sep 24, 2016 | HSP – Högkänslig | 5 Kommentarer

Det är mycket vanligt att kreativa entreprenörer är högkänsliga. De har hittat ett sätt att leva där de hanterar problemen som högkänslighet kan medföra samtidigt som de drar nytta av sina unika förmågor.

Enligt forskningen är var femte person högkänslig fast det stämmer inte på gruppen kreativa entreprenörer. Där är nio av tio som är högkänsliga.

Jag blir så nyfiken. Vad är det som gör att det är så många högkänsliga bland de kreativa entreprenörerna? Kanske beror det på att som kreativ entreprenör styr man sitt eget liv i betydligt större utsträckning än som anställd. Man bestämmer själv sina egna arbetstider. Behöver jag vila tar jag en paus.

Det verkar dessutom som att de kreativa entreprenörerna har insett att högkänsligheten kan vara en kvarnsten men också rena superkrafterna. De kreativa entreprenörerna drar nytta av sina unika förmågor. Jag intervjuade Fredrik Anjou som jobbar med hästträning. Han hjälper hästar och ryttare att fungera bättre ihop. Det visade sig att han använder sig av sina unika förmågor för att känna in och förstå behoven hos de han möter.

Vilka unika förmågor har du?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Här kan du se intervjun med Fredrik Anjou

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!