LinkedIn
HSP är ingen diagnos

HSP är ingen diagnos

Jo jag vet, HSP låter som en bokstavsdiagnos. Fast det är ingen diagnos. Det är ett personlighetsdrag att vara mycket stolt över.

Det finns en anledning till att en av fem är högkänslig, jag föredrar det svenska ordet högkänslig framför den engelska förkortningen HSP. Naturen gör inga misstag. Vi högkänsliga finns av naturliga orsaker.

Vårt uppdrag är att varna flocken för faror, att vara kloka rådgivare, att vara de som betraktar och analyserar. Kort sagt, att vara de som är.

Det har nu blivit dags att gå från att fokusera på att göra till att fokusera på att vara.

Här får vi högkänsliga gå i täten. Vi är de som först märker människorasens behov av kontemplation, stillhet och att blicka inåt.

Ska vi få bukt med stressen får vi sluta jagat utåt och börja titta inåt. Det är vi högkänsliga extra bra på.

För att vi ska bli tagna på allvar behöver vi först lyssna på oss själva. Våga vara stolta över de vi är. Om vi själva anser att vi inte är värda att lyssna på och inte är stolta över oss själva ja då lär nog inte någon annan tycka det heller.

Det är ingen som kommer att göra jobbet åt oss, vi får själva ta ansvar för vår egen utveckling till att bli stolta över vår högkänslighet.

Sätt igång och gör vad du behöver för att bli stolt över att vara HSP. Ta hjälp av naturen, gå på kurs, läs en bok eller vad du bäst behöver för att bli stolt över din högkänslighet. Världen behöver dig!

Vad har du för tankar om att vara HSP? Kommentera gärna här nedan!

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!