LinkedIn

HSP? Blir du trött av alla intryck? Läs om äggklockan som ger energi!

Att vara HSP kan vara en rejäl utmaning och det vet du redan. Läs om äggklockan som ger dig energi så att dagen tar slut innan du gör det.

För dig som är HSP kan äggklockan bli din bästa vän.

För dig som är HSP kan äggklockan bli din bästa vän.

Tricket som ger dig mer energi är enkelt. Du behöver en äggklocka och lust att experimentera.

Du slipper multitasking. Det där när du förväntas ha många bollar i luften och blir helt slut innan kvällen. Istället få du testa monotasking. Du får mera lugn i ditt sinne genom att göra en sak i taget.

Mer energi för dig som HSP

Det du vinner är energi. En biverkning brukar vara ökad livsglädje. Kan du leva med det? 😎

Börja dina experiment en dag när du har en stund där du själv styr över din tid och det arbete du ska utföra.

Du kanske har en dag på jobbet där du själv bestämmer över vad du ska göra och när du ska göra det. Det kanske är en dag när du är ledig och ska städa. Jo, jag vet. Städning kanske var ett tråkigt exempel men du fattar.

Arbetspass

Ställ in klockan på 25 minuter. Jobba intensivt under denna tid. Se till att du får jobba ifred. Vad behöver du göra för att få jobba ifred? Behöver du sätta mobilen på ljudlöst? Kan du stänga av mejlen en stund? Gör det du behöver göra för att få arbetsro i 25 minuter.

Paus

När din klocka ringer tar du en paus. Du får paus i fem minuter. Ställ gärna din äggklocka på fem minuter. Under denna tid är det viktigt att du slappnar av från det mentala. Du kan gå och dricka vatten. Du kan gå på toa. Rör lite på dig.

Repetera

Efter pausen är det dags för ett nytt arbetspass för dig. Ställ din klocka på 25 minuter och sätt igång. När klockan ringer är det återigen dags för paus. Gör en till tre repetitioner ta sedan en lite längre paus. Pomodoro kallas metoden och du kan läsa mer på den engelska delen av Wikipedia.

Funkar metoden jämt för alla HSP?

Troligen inte. Du behöver hitta ditt sätt att använda metoden. Ett sätt där du får det att fungera för dig trots att din telefon ringer, eller att det knackar på din dörr, eller att det där oväntade sker som du bara inte kan skjuta upp.

Beröm dig själv som HSP

Ge dig själv kredit för att du kämpar på. Sluta klanka på dig själv som HSP. Du gör så gott du kan, hela tiden. Ibland blir det som du har tänkt dig. Andra gånger blir det på helt annat sätt för dig. Det är helt okey.

Lata metoder för HSP

Du som är HSP har fler metoder att välja på för att få mer energi och bättre balans i livet. Forskaren Elaine Aron rekommenderar meditation för att du ska återhämta dig snabbare. Filosofie doktor Lars-Eric Uneståhl förespråkar mental träning. Jag har praktiserat Lars-Erics mentala träning dagligen sedan 2006 och vill inte vara utan den en enda dag.

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!