HSP Boktips med läsning för högkänsliga

För högkänsliga bokälskare har vi här samlat artiklar om böcker som på ett eller annat sätt handlar om HSP. Böcker av forskare och högkänsliga prinsessor.

HSP drunknar i dofter

Att vara HSP kan vara en rejäl utmaning men ibland är det bara helt fantastiskt. När jag får sätta snoken i en smultronschersmin blir jag så lycklig.

läs mer

Dränerad på energi av herr T. Vivel

Igår hade jag det tvivelaktiga nöjet att ha herr T. Vivel på besök. Hoppas du har sluppit honom. Han fullkomligt suger musten ur en. Där han far fram känns allt grått och trist. Jag ger mig sjutton på att det han som ligger bakom de svarta hålen i universum. Han ifrågasatte det meningsfulla i det jag gör och antydde…

läs mer

En högkänslig prick och ommöblering

En läsfåtölj, givetvis en designklassiker, ett glasbord och lite konst på väggarna. Så skulle en haft det. Självklart inga kladdiga fingeravtryck med rester av tigerkaka från fikasugen 8-åring på glasbordet och konsten skulle vara av absolut högsta kvalitet. Ju konstigare konst, desto bättre. Som en röd prick på en…

läs mer

Lättläst för dig med högkänsliga barn

Nu finns det hjälp för dig som har högkänsliga barn som ställer tusen frågor och klagar på märklappar som kliar. Anna Bjärkvik har skrivit en bok till dig. Boken ”En känsla av mig” är något så ovanligt som en bok om mindfulness för barn. Boken låter ditt barn gå på upptäcktsfärd i kroppen och skapar inre lugn.

läs mer

Att adoptera en gubbe

Igår tänkte jag adoptera en farbror på sjukhuset. Han var gammal och skröplig och hade förtvivlat behövt min hjälp men jag stod emot. Helst hade jag velat ta med honom hem och tvingat på honom vård och omsorg. Rotmos och fläsk på tisdagar, sårtvätt på torsdagar och Melodikrysset på lördagar. Typ. Inom loppet av…

läs mer

Högkänslig entreprenör och framgångsrik

Kan man vara högkänslig, driva företag och vara framgångsrik? Japp! I vart fall om man heter Carl-Johan Forsén Ehrlin. Han slog igenom 2015 med en bok som hjälper barn att somna. Tankarna som ledde fram till hans genombrott finns i boken: ”Skapa din framtid”. Nedan några tips av Carl-Johan för framgång som högkänslig.

läs mer

Att se på snön och bara vara ger frid i sinnet för HSP

Tänk att något så enkelt kan vara så berikande och ge sådan frid i sinnet. Det jag tänker på är att se ut genom fönstret och betrakta naturen utanför rutan. Snön som ligger på räcket, skuggorna från de solbelysta träden, lyssna på småfåglarna som flyger runt i sin jakt på solrosfrön. Att vara HSP har sina fördelar.

läs mer

Född sensitiv ger livet som HSP ny och spännande dimension

Personliga berättelser av norska prinsessan Märtha Louise och skeppsmekaniker Elisabeth Nordeng om livet som sensitiv. Det här är den bok om HSP som berört mig mest. Jag har både skrattat och gråtit. Deras personliga berättelser är lätta att känna igen sig i. De delar med sig av sin vardag. Det berör mig på djupet.

läs mer

Är du HSP och blir trött av alla intryck?

Vi hjälper dig att skapa balans i livet