HSP Boktips med läsning för högkänsliga

För högkänsliga bokälskare har vi här samlat artiklar om böcker som på ett eller annat sätt handlar om HSP. Böcker av forskare och högkänsliga prinsessor.

Kvinnor gillar högkänsliga män

Kvinnor gillar högkänsliga män för med dem kan man föra djupa samtal. Härlig va? Högkänsliga män känner sig ofta lite omanliga eftersom vi förväntas ta första steget och erövra kvinnan.

läs mer

Lättläst för dig med högkänsliga barn

Nu finns det hjälp för dig som har högkänsliga barn som ställer tusen frågor och klagar på märklappar som kliar. Anna Bjärkvik har skrivit en bok till dig. Boken ”En känsla av mig” är något så ovanligt som en bok om mindfulness för barn. Boken låter ditt barn gå på upptäcktsfärd i kroppen och skapar inre lugn.

läs mer

Högkänslig entreprenör och framgångsrik

Kan man vara högkänslig, driva företag och vara framgångsrik? Japp! I vart fall om man heter Carl-Johan Forsén Ehrlin. Han slog igenom 2015 med en bok som hjälper barn att somna. Tankarna som ledde fram till hans genombrott finns i boken: ”Skapa din framtid”. Nedan några tips av Carl-Johan för framgång som högkänslig.

läs mer

Född sensitiv ger livet som HSP ny och spännande dimension

Personliga berättelser av norska prinsessan Märtha Louise och skeppsmekaniker Elisabeth Nordeng om livet som sensitiv. Det här är den bok om HSP som berört mig mest. Jag har både skrattat och gråtit. Deras personliga berättelser är lätta att känna igen sig i. De delar med sig av sin vardag. Det berör mig på djupet.

läs mer

Boktips för dig som är HSP – Ett levande universum

Många HSP – högkänsliga – ställer djupa frågor. Såväl till omgivningen som sig själva. Boken Ett levande universum av Robert Lanza ställer många djupa frågor. Boken ger också svar på en hel del djupa funderingar. Lanza har utforskat naturvetenskapen i över fyrtio år, och han anses som en av världens främsta forskare.

läs mer

Tufft för högkänsliga pojkar

Att växa upp som högkänslig pojke här i Sverige har inte alltid varit enkelt. Fast om man jämför visar det sig att de som har växt upp i Nordamerika har haft det tuffare medans de från Asien haft det lättare.

läs mer

Gnällfasta pågår

Är du lika trött på klagande som jag? Vill du också ska anta utmaningen att klara 21 dagar i sträck utan att klaga, kritisera eller skvallra? Följ med mig på min resa mot mer glädje i livet om du har lust.

läs mer

Mental träning är bra för högkänsliga HSP

Att vara högkänslig HSP kan vara som att ha superkrafter fast inte veta om det. För att frigöra och upptäcka våra superkrafter behöver vi hitta sätt att ta hand om oss själva. Mental träning har hjälpt många.

läs mer

Är du HSP och blir trött av alla intryck?

Vi hjälper dig att skapa balans i livet