HSP Talk

Stärkande samtal för högkänsliga

Många högkänsliga tror att det är något fel på dem och känner sig ensamma med sin känslighet.

Känner du igen dig?

Du funderar över varför ingen annan bryr sig.

Du blir lätt överväldigad av intryck och står inte ut i bullriga och stressiga miljöer.

Du kämpar med att få omgivningen att förstå hur du eller ditt barn har det.

Att skapa balans för att orka med är en utmaning som heter duga.

Kraven på dig själv och från omgivningen känns ofta övermäktiga, drömmen vore att känna sig nöjd med sig själv.

Att få vardagen att fungera utan att köra slut på sig själv, hur skulle det kunna gå till?

Upptäck att du är inte ensam!

Många högkänsliga känner sig ensamma och tror att det är något fel på dem.

Så kände vi också fram till dess att vi kom i kontakt med begreppet HSP och förstod att det finns fler som oss.

För dig som vill ha någon att bolla tankar och funderingar om högkänslighet med erbjuder vi HSP Talk. Vi samtalar på telefon om dina funderingar om högkänslighet.

Det du behöver göra nu är att välja om du vill prata med Anneli eller Leif och hitta en tid som passar dig.

Anneli Grytenius

Anneli Grytenius

Mer om Anneli

Med välvilligt hjärta och stark tro på varje människas unika potential möter Anneli sina klienter. Hon är inkännande och intuitiv samtidigt som hon är väl påläst inom många områden. Hon brinner för att  bygga en bro mellan den senaste naturvetenskapen och människans urgamla själsliga domäner. Denna fascination har lett till att Anneli ägnar många stunder åt skriva ner sina iakttagelser och insikter, ett arbete som så småningom ska publiceras i bokform.

För dig som är högkänslig, har HSP-personlighet, kan ett möte med Anneli ha stort transformativt värde, eftersom hon själv lärt sig att omvandla sin högkänslighets många gånger påfrestande öppenhet till ett mer balanserat varande, utan att begränsa gåvorna som högkänsligheten bär med sig.

Leif Grytenius

Leif Grytenius

Mer om Leif

Leif är expert på HSP och coach i förändringsarbete

Med erfarenhet från 27 yrken, allt från kock, konferencier och säljare med över 10 000 kundbesök till coach, mental tränare och etableringslots har Leif en kunskapsbank få förunnat. Leif har skapat effektiva former för förändringsarbete där vi faktiskt kan göra nya självstärkande val som leder till hälsa och framgång.

Använd din högkänslighet på bästa sätt

Som coach guidar han dig till insikter och beslut. Ett av Leifs stora motton i livet är att låta glädjen vara med i beslutsfattandet, både i rollerna som entreprenör, ledare och privatperson. Som expert på HSP visar han hur högkänslighet blir en användbar gåva, utan att intrycken överbelastar kropp och sinnen. Leif är själv högkänslig, har högkänsliga barn och lever med sin partner Anneli, även hon högkänslig. Han framhåller att en av hans främsta meriter är att vara pappa.

Coach med styrka ur livets berg-och-dal-bana

Andra meriter: Leif har dubbla examina, är certifierad coach och har genomgått tio entreprenörs- och ledarskapsutbildningar. Under åren har han varit med att starta sex företag och Leif har både som egen företagare och som anställd varit med om konkurs och möte med kronofogden. Erfarenheter som stärkt och utvecklat hans sinne för entreprenörskap.

Leifs två fokus – HSP och entreprenörskap

Nu driver han Grytenius Group AB. På agendan står nu bland annat webbaserade utbildningar om HSP, bloggande om högkänslighet, ett bokprojekt om och för högkänsliga och uppdragsutbildningar i entreprenörskap. Du kan boka Leif som föredragshållare och coach, både inom HSP och entreprenörskap.

Sagan om hur allt började

Den här berättelsen startar i mitten av sextiotalet. Då föds en flicka. Hon växer upp i skogen med tallar och granar som närmsta grannar. Det är så tyst att det nästan går att ta på tystnaden. Det enda som hörs är fåglarnas kvitter och lövens sus.

Samtidigt skuttar en lite parvel runt på ett gärde där slåttern precis äger rum. Det doftar av nyslaget hö. En katt stryker sig utmed hans bara ben. Den lilla pojken har en mugg apelsinsaft som han dricker ur. Hans leende strålar i kapp med solens strålar som leker med tafatt med molnen och speglar sig i den blåa sjön.

De båda barnen växte upp ovetandes om varandra. Trots det hade de flera gemensamma erfarenheter. De var båda känsliga för kläder och märklappar som skavde. Vad känslig du är, fick de båda höra. Känslan av att inte duga kom tidigt smygande.

Kanske var det upplevelserna av att inte duga som gjorde att de båda intresserade sig för personlig utveckling. Utan att veta av varandra läste de båda massor med böcker, gick på kurser, testade olika former av healing, gick på yoga och mediterade.

Det var först när de läste om personlighetsdraget högkänslighet som polletten började falla på plats. Att bli medveten om att det finns fler som dem var oerhört befriande för de båda.

Som av en märklig slump möts de båda på ett helt oväntat sätt. Vill du veta hur det gick till får du fråga när du träffar dem.

Nu ägnar sig de båda åt att sprida medvetenhet om högkänslighet. De hjälper andra högkänsliga att hantera de problem som personlighetsdraget medför och att upptäcka de styrkor som också ingår.

Be Sensitive and Proud

Anneli och Leif Grytenius

Mejla Anneli och Leif