LinkedIn
Åse Johansson

Åse Johansson

En som är högkänslig har lätt att läsa av sinnesstämningar och kan snabbt lägga märke till om en person är att lita på eller inte. Alla intryck som vi högkänsliga får gör att vi ibland bara måste få vara för oss själva. Idag är det Åse Johansson som delar med sig av sina erfarenheter av nyttan med att vara högkänslig.

Du säger att du är högkänslig. Hur märker du det?

Jag märker av att jag är högkänslig på att jag nästan alltid kan känna av en persons sinnesstämning, jag klarar inte av våld på tv eller bio längre. När det blir för mycket måste jag bara få vara för mig själv.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i privatlivet?

Nyttan med detta är att jag väldigt snabbt kan läsa av en person om den är att lita på eller inte. Jag har lätt att sätta mig in i andra människors problem och hamnar väldigt ofta i kuratorrollen.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i jobbet?

Det är väl samma sak på jobbet, vem är att lita på och vem inte. Jag har i ett flertal tillfällen känt att ”detta jobbet ska jag inte ha” och har faktiskt tackat nej till jobb på grund det.

Vid vilken situation har du varit mest tacksam för att du varit högkänslig?

Mest tacksam över min högkänslighet… ja det är svårt att säga… jag vet nog väldigt snabbt vad som kommer att hända i olika situationer, det är ju en bra sak.

Vad skulle du vilja ge för råd till andra högkänsliga som ännu inte kommit ur högkänslighetsgarderoben?

Till de som ännu inte funnit sig till rätta med att vara HSP vill jag bara säga; ”Var lugn, det kan kännas förvirrande och man blir lätt sårad. Men om man tar det lite lugnt och bestämmer att det är en bra egenskap så brukar man kunna se mera till de positiva sakerna än till de negativa. Var tacksam för att du är en HSP, men låt dig inte köras med bara för det.”

Åse Johansson

Tack Åse

Varmt tack Åse för att du delar med dig av dina erfarenheter. HSP står för Highly Sensitive Person och är ett uttryck myntat av den amerikanska forskaren Elaine N. Aron. På svenska används också begreppen sensitivt begåvad och högkänslig.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!