LinkedIn
Innerliga beslut får energin att flöda hos högkänsliga

Innerliga beslut får energin att flöda hos högkänsliga

av | nov 26, 2016 | HSP – Högkänslig | 2 Kommentarer

Att sätta mål kan vara en utmaning för högkänsliga. Målen behöver vara väl förankrade och djupt meningsfulla. Enbart materiella mål räcker inte för att få kreativiteten att flöda och energin att forsa hos högkänsliga.

Högkänsliga behöver ofta ha ett högre syfte för att de ska gå igång och jobba för att nå sina mål. Det är lätt att snegla på de som inte är högkänsliga och känna sig misslyckad. De kan sätta upp alla möjliga materiella mål och jobbar sedan hårt för att nå dem medan vi högkänsliga tittar på med förundran och funderar hur de kan vara så entusiastiska inför sin uppgift. Detta samtidigt som många av oss har varit mästare i att klanka på oss själva, vi som inte varit lika målmedvetna.

För att vi högkänsliga ska finna vår kreativitet och energi behöver vi ha mål som är innerliga det vill säga väl förankrade och djupt meningsfulla. Vi mår helt enkelt gott av att jobba för ett högre syfte. Eller kanske till och med att jag ska gå så långt som att påstå att vi behöver ett högre syfte för att få tillgång till vår inre kraft.

När vi fattar beslut och sätter upp mål som är innerliga händer det något i våra kroppar. Vi känner energi på ett helt annat sätt. Det här blev oerhört tydligt för mig i veckan. Tidigare har jag läst forskning om detta och nu fick jag en helt egen upplevelse av fenomenet.

Bakgrunden är att under föregående vecka fattade jag beslut om att frigöra tid för att kunna skriva klart boken som ska hjälpa föräldrar till högkänsliga barn. För att frigöra tid behövde jag först pratat med min sambo om mina planer. Att frigöra tid innebar att ta bort saker jag gör idag som ger inkomster för familjens försörjning. Jag behövde även prata med chefen på företaget som jag jobbar för.

Första samtalet med sambon gick bra. Först var hon lite tveksam hur det skulle bli med pengar men hon (som också är högkänslig) kände ganska snart av min innerliga längtan efter att göra klart boken och var med på noterna. Då var det dags för samtalet med chefen. Han, som är en mycket klok och dessutom högkänslig person, förstod min önskan mycket väl och det hela löste sig över förväntan bra både för mig och för företaget.

På vägen hem efter samtalet med chefen kändes det som att bilen gick bättre. När jag kom hem hade min sambo vackrare ben och katten spann lite högre. Jag hade helt enkelt fått kontakt med en inre energi jag tidigare bara anat fanns och nu kunde jag känna den.

Vad har du för tankar om att fatta beslut? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!