Inspelad föreläsning om högkänslighet

 

SFH – Sveriges förening för högkänsliga har skapat en föreläsning online som är en grundläggande beskrivning av personlighetsdraget högkänslighet – Sensorisk bearbetningskänslighet.

Inspelad föreläsning om högkänslighet - Sensorisk bearbetningskänslighet

Inspelad föreläsning om högkänslighet – Sensorisk bearbetningskänslighet

Föreläsningen är skapad våren 2020 som en kompensation för de föreläsningar som föreningen inte har kunnat genomföra på grund av coronakrisen.

Du får höra en grundläggande beskrivning av högkänslighet. Högkänslighet som forskarna numera kallar sensorisk bearbetningskänslighet. Den engelska termen inom forskarvärlden är SPS – Sensory Processing Sensitivity. 

Du får också en del intressant om högkänsliga barn och vanliga missförstånd som de kan råka ut för. Något som du som förälder eller mor/far-förälder kan ha stor glädje och nytta av. Något som kan göra rejäl skillnad i barnets liv.

Du får även höra om fördelar med att vara högkänslig i arbetslivet. Jodå, det finns en hel del utmaningar också. Du får höra om några vanliga sådana också. 

Varmt tack Yolanda Hedberg och övriga styrelsen i SFH – Sveriges förening för högkänsliga för allt ni gör för oss högkänsliga.

Be Sensitive and Proud
Leif

 

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

 

23 aug 2020

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Blir du också

trött av alla intryck?

Du kan få hjälp med

För att må bra som högkänslig

Mejl med insikter, glädje och framtidshopp för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!