LinkedIn

Inspelad föreläsning om högkänslighet

 

SFH – Sveriges förening för högkänsliga har skapat en föreläsning online som är en grundläggande beskrivning av personlighetsdraget högkänslighet – Sensorisk bearbetningskänslighet.

Inspelad föreläsning om högkänslighet - Sensorisk bearbetningskänslighet

Inspelad föreläsning om högkänslighet – Sensorisk bearbetningskänslighet

Föreläsningen är skapad våren 2020 som en kompensation för de föreläsningar som föreningen inte har kunnat genomföra på grund av coronakrisen.

Du får höra en grundläggande beskrivning av högkänslighet. Högkänslighet som forskarna numera kallar sensorisk bearbetningskänslighet. Den engelska termen inom forskarvärlden är SPS – Sensory Processing Sensitivity. 

Du får också en del intressant om högkänsliga barn och vanliga missförstånd som de kan råka ut för. Något som du som förälder eller mor/far-förälder kan ha stor glädje och nytta av. Något som kan göra rejäl skillnad i barnets liv.

Du får även höra om fördelar med att vara högkänslig i arbetslivet. Jodå, det finns en hel del utmaningar också. Du får höra om några vanliga sådana också. 

Varmt tack Yolanda Hedberg och övriga styrelsen i SFH – Sveriges förening för högkänsliga för allt ni gör för oss högkänsliga.

Be Sensitive and Proud
Leif

 

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

 

23 aug 2020

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!