Intrycken trampar på mig

Intrycken trampar på mig

av | sep 27, 2016 | HSP – Högkänslig | 4 Kommentarer

Upplevelser i köpcentrum kan vara trevliga, om de kommer i små doser. Att vistas i den miljön en längre stund suger musten ur mig. Intrycken väller in över mig i form av skyltar, musik, dofter, sorl och prat.

Skyltarna ropar ut sina budskap om 3 FÖR 2 och JUST NU!

Musik och bakgrundssorl tävlar om mina örons uppmärksamhet.

Dofter från nya läderskor blandas med parfym och rakvatten.

Sorl, prat, skratt och barn som gråter väller in i mina öron.

Jag står ut en stund. Sen blir jag trött. Otroligt trött av alla intryck. Förr försökte jag härda ut. Mardrömmen var att gå på jakt efter nya kläder åt och med en kvinna. Nu har jag insett min begränsning. Jag har också förstått att jag har ett eget ansvar. Ett ansvar som innebär att det är jag som är ansvarig för mitt eget välbefinnande. Tidigare var jag snabb att skylla ifrån mig. Det var hennes fel att jag mådde dåligt för hon tog sådan tid på sig.

Det har blivit enklare nu när jag inser mina styrkor och däribland ingår då rakt inte besök i köpcentrum. Fast jag är en hejare på att göra betraktelser.

Vad har du för tankar och svagheter och styrkor?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Blir du också

trött av alla intryck?

Du kan få hjälp med

För att må bra som högkänslig

Mejl med insikter, glädje och framtidshopp för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!