LinkedIn
Jag är så otålig

Jag är så otålig

Det senaste året har varit en tid av stress och oro. En sak som slår mig är att jag är så otålig. Jag vill att allt ska vara löst på en gång, helst igår.

För att du ska förstå kanske jag ska börja med att berätta för dig att jag har en stark inre kritiker. En inre kritiker som är grymt otålig. Med resultatet att jag är så otålig.

Du ska få några exempel på hur det kan vara. Kanske du känner igen dig.

Det första som jag vill berätta för dig är om min separation i början av förra året. Jag ville inte inse att jag var i en sorgeprocess utan kastade mig raskt in i att hjälpa mig själv att må bra. Jag har ju hela lådan full av verktyg så hur svårt kan det va?

Jag tror du fattar. Det gick ju sådär och går sådär. Idag och igår har det varit dagar med mycket sorg. Det blir lättare när jag accepterar min sorg och låter det vara som det är. Helt enkelt accepterar nuläget istället för att protestera mot hur det är.

Nästa exempel du ska få handlar om mitt entreprenörskap. Samma sak där. Jag är så otålig. Idén med att hjälpa andra högkänsliga är nu inne på det åttonde året. Jag letar fortfarande efter ett sätt att göra gott, ha roligt och tjäna pengar.

Att få träff på en eller två av ovanstående är enkelt men jag vill ha med alla tre.

Att jag vill ha med alla tre kommer delvis av orangea kuvertet. Eller kuvert och kuvert. För min del påminner det mer om ett vykort. Att det är tunt som ett vykort beror på flera saker.

Jag har varit arbetslös i många perioder. Perioder som har gett mig möjlighet att stanna upp och fundera var jag är och vart jag är på väg men det har också inneburet att det inte har satts av  några pensionspengar.

Jag har även valt att satsa många år på att utbilda mig. Det har varit berikande men också inneburit mindre pensionsavsättningar.

Så jag både vill och behöver skapa mig ett liv jag inte vill pensionera mig från. Så, att göra gott, ha roligt och tjäna pengar känns angeläget.

Tack vare tiderna av stillhet har jag kunna att bli mera medveten om mitt hjärtas viskningar. Nu tror jag att jag har fått pejl på det som är min väg. Fast, det har jag trott så många gånger tidigare.

Nåväl. Färden är berikande och jag är nöjd med att jag kunde höra mitt hjärtas viskning vid Gavleåns stilla vatten.

Det är i stillhet jag bäst hör mitt hjärtas viskningar.

Vad viskar ditt hjärta?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

15 maj 2022

Artikel skriven av: Leif Grytenius Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!