LinkedIn

Kärlek och rädsla

I En kurs i mirakler pratar man om att det bara finns två drivkrafter. Kärlek och rädsla. När jag gick kursen första gången märkte jag att det finns något inom mig som revolterar mot den tanken.

Kärlek och rädsla styr våra liv

Kärlek och rädsla styr våra liv

Ju längre in i kursens 365 övningar jag kom desto tystare blev mina inre protester. Andra gången jag gjorde kursen kändes tanken, det finns bara två drivkrafter kärlek och rädsla, fullt naturlig. Jag styrs av kärlek eller rädsla.

Det som blev så tydligt andra gången jag gick kursen var hur mycket jag har låtit rädslan styra mitt liv. Rädsla för att inte vara omtyckt. Rädsla för att inte få vara med. Rädsla för att bli avvisad. Rädsla för att inte duga. Suck vad rädd jag är.

Men vänta nu. Nu hände det något. När jag förlikade med mig tanken att jag har låtit mig styras av rädsla och accepterade att det var så. Då, då spreds ett leende i hela mitt ansikte. Jag förstod att jag hade fått kontakt med kärleken. Kärlekens språk är glädje.

Jag bestämde mig för att det fick vara slut med rädslostyrning. Undrar just om vi högkänsliga är mera benägna att låta oss styras av rädsla. Nåväl, från nu skulle jag vara glädjestyrd.

Hur tror det gick?

Kampen mellan kärlek och rädsla

Det tog ju inte lång stund innan rädslan dök upp och jag lät den ta över. Kanske av gammal vana.

Fast du. Jag kom på mig själv och ett leende spreds i hela mitt ansikte.

Vad har du för tankar om kärlek och rädsla?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

16 jan 2021

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!