LinkedIn
Helena Johansson

Helena Johansson

Det är inte alla som känner till att de är högkänsliga. Flera berättar om att de har märkt att de är lite annorlunda och först nyligen har kommit i kontakt med begreppen högkänslig och HSP. Helena är en av alla de som nyligen har blivit medveten om sin högkänslighet och hon påminner om något mycket viktigt. Kom ihåg att du är värdefull!

Du säger att du är högkänslig. Hur märker du det?

Inget jag har märkt själv från första början men nu märker jag det genom att jag till exempel reagerar mer än andra.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i privatlivet?

Att jag är öppen! Pratar om känslor och jag ställer mer än gärna upp för de jag kan och om jag kan, vilket jag tycker att båda är positiva.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i jobbet?

Jag är sjukskriven och har varit det ett tag. Det var inte så länge sen jag fick veta att jag är en HSP:are

Vid vilken situation har du varit mest tacksam för att du varit högkänslig?

Eftersom jag bara har vetat om detta med HSP i bara några månader, så har jag inte hunnit reflektera över sådant ännu. Men tacksam ska man väl alltid vara?

Vad skulle du vilja ge för råd till andra högkänsliga som ännu inte kommit ur högkänslighetsgarderoben?

Det finns inget att skämmas för! Vi är lika mycket människor som de andra som inte är högkänsliga. Stå för den du är och ta reda på så mycket fakta som möjligt så du kan svara på eventuella frågor som kan dyka upp när du kliver ur garderoben. Och glöm inte att det finns bra hemsidor som du kan be andra gå in och kika på! Där kan de få en annan syn på vad HSP är än när vi själva berättar. Glöm inte bort att du är värdefull!

Helena Johansson

Tack Helena

Varmt tack Helena för att du delar med dig av dina erfarenheter. Gillar extra bra din påminnare: Kom ihåg att du är värdefull!

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!